Èxit del Programa d’Antibioticoteràpia Parenteral a Domicili per a nens amb patologies hepàtiques

La Unitat d’Hepatologia i Trasplantament Hepàtic Pediàtric de l'Hospital Vall d’Hebron ha avaluat el programa per a l'administració d'antibiòtics endovenosos a domicili en pacients pediàtrics. 

04/06/2018

Els pacients que sofreixen patologies hepàtiques o que han rebut un trasplantament de fetge poden requerir tractament antibiòtic durant llargues temporades per prevenir o tractar infeccions. En la majoria dels casos, els antibiòtics s'administren de forma parenteral o endovenosa. En aquests casos, els pacients romanen hospitalitzats durant el temps de tractament, la qual cosa condiciona la logística familiar. Per això, cada vegada s'aposta més per realitzar aquests tractaments a casa. 

L'any 2015, la Unitat d’Hepatologia i Trasplantament Hepàtic Pediàtric de Vall d’Hebron va posar en marxa un Programa d’Antibioticoteràpia Parenteral a Domicili perquè els nens no haguessin de romandre ingressats durant tot el tractament. D'aquesta manera, podrien rebre tractament a casa, la qual cosa repercuteix positivament en la seva qualitat de vida. Per a això, els professionals de la unitat van instruir a les famílies en l'administració del tractament i en la cura de l'accés intravenós. A més, per al control de l'evolució, els pacients havien d'acudir setmanalment a les consultes externes d’hepatologia pediàtrica. 

Per comprovar l'eficàcia i la seguretat del tractament a casa, els professionals de la Unitat d’Hepatologia i Trasplantament Hepàtic Pediàtric han realitzat una revisió dels 34 episodis d’antibioticoteràpia a domicili que s'han dut a terme des de l'inici del programa. Els resultats del seguiment mostren que no es va registrar cap complicació greu associada al tractament a domicili i que totes les famílies dels pacients van mostrar la seva preferència per aquesta opció respecte a l'hospitalització.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.