Investén premia a dues infermeres del Vall d’Hebron

Del 20 al 22 de Novembre va tenir lloc a Barcelona la XXIII Trobada Internacional d’Investigació en Cures (Investén), organitzat per la Unitat d’Investigació en Cures de Salut del Institut de Salut Carlos III.

10/12/2019

Del 20 al 22 de Novembre va tenir lloc a Barcelona la XXIII Trobada Internacional d’Investigació en Cures (Investén), organitzat per la Unitat d’Investigació en Cures de Salut del Institut de Salut Carlos III.

En aquesta nova edició van participar més de 500 professionals d’infermeria vinculats a la recerca en cures de més de 14 països. En la trobada d’aquest any s’han presentat resultats de gairebé 40 treballs de recerca i les investigacions en cures més innovadores en l’àmbit internacional en aquest fòrum de difusió i debat, on s’han abordat temes clau de les cures com la seva avaluació, la interoperabilitat de les dades de salut i la divulgació.

 

Dues infermeres han rebut premis en modalitats diferents

 

Laia Ventura Expósito, investigadora principal del Grup de Recerca Multidisciplinari d’Infermeria del VHIR i Antonia Arreciado, coautora i professora de la UAB han rebut el premi a millor comunicació amb més impacte clínic pel treball: “Necessitats i estratègies de participació de les cures diàries del pacient crític segons la família”.

El treball, de caire qualitatiu, va tenir com a objectiu conèixer les necessitats i estratègies de participació proposades pels familiars dels pacients ingressats a la unitat de cures intensives de  l'Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Els principals resultats destaquen la necessitat d'implicació en les cures diàries del pacient crític per part de la família i fer-ho mitjançant el suport d’una infermera facilitadora i coordinadora de les cures.

Rosa Casado Fernandez, infermera de les consultes externes de Cirurgia Vascular de l’Hospital Vall d’Hebron ha estat guardonada amb el primer premi al Pòster: “Eficàcia d’un programa d’intervenció infermera en consultes externes per a pacients amb úlceres vasculars”

Es tracta d’un assaig clínic amb el qual es pretén demostrar l’efectivitat de la intervenció infermera en pacients afectats de lesió en extremitats inferiors, amb relació al nivell de satisfacció del pacient, millora de la seva qualitat de vida, la disminució de les complicacions de les lesions i la consegüent disminució del consum de recursos sanitaris.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.