Ja pots consultar la Memòria 2019 de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron

El document recull les fites més importants de 2019 en el camps assistencial, de recerca,  docència i  comunicació.

23/12/2020

A Vall d’Hebron som més de 8.000 professionals, dels quals el 73 % són dones i el 27 % homes. Per donar a conèixer a la ciutadania la feina duta a terme per tots aquests professionals durant el darrer any, s’ha fet pública la Memòria 2019 de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, un document que permet consultar en un ràpid cop d’ull les principals fites assolides en el camp assistencial, de la recerca, de la docència i de la comunicació.

Pel que fa a l’activitat assistencial, 2019 ha tancat amb bons resultats en els terminis de garantia de l’accessibilitat quirúrgica, proves diagnòstiques i primeres visites. Hem rebut un total de 953.229 visites de consultes externes, hem fet més de 36.211 intervencions de cirurgia major (el que representa un increment del 2,1% respecte 2018) i hem atès 210. 102 urgències als hospitals. A més, els nostres professionals han dut a terme un total de 333 transplantaments, 43 dels quals pediàtrics.

I hem assolit un bon tancament pressupostari. Com a hospital públic, volem oferir la millor assistència a la ciutadania i gestionar els recursos de la millor manera i amb la màxima transparència.

L’any 2019 també hem apropat l’assistència de Vall d’Hebron més enllà de l’hospital. En aquest sentit hem posat en marxa la Unitat d’hospitalització al pacient agut fràgil Vall d’Hebron-Sant Rafael. I una gran fita assistencial, juntament amb Bombers de la Generalitat i SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques), va ser salvar la vida de l’Audrey, una dona que es va perdre al Pirineu i que va patir una hipotèrmia severa i va estar en aturada cardíaca més de sis hores.

Cal destacar també que quatre professionals i un equip mèdic de Vall d’Hebron han rebut els Premis Excel·lència Professional del COMB (Col·legi Oficial de Metges de Barcelona). I hem renovat l’acreditació com a centre de referència (CSUR) en set patologies i hem aconseguit dues de noves per part del Ministeri de Sanitat.

Un any més, Vall d’Hebron ha seguit fent grans avenços en l’àmbit de la recerca. Entre d’altres, cal destacar la participació de professionals del centre en el desenvolupament de la primera teràpia dirigida contra el càncer de pàncrees o l’èxit d’un estudi in vitro per eliminar el reservori cel·lular del VIH. A més, s’ha continuat amb l’aposta per la innovació en l’àmbit de la formació, amb la posada en marxa d’un programa de formació en cirurgia robòtica per a residents. Quant a les xifres de recerca, s’han publicat en revistes indexades amb factor d’impacte un total de 1.536 articles i s’han comptabilitzat 235 patents transferides. Respecte a la docència, destaquen les 139 noves places de residents adjudicades, els 1.481 estudiants de grau i les 605 activitats de formació continuada.

Finalment, cal destacar que la pàgina web de Vall d’Hebron, estrenada el setembre de 2017, segueix augmentant any rere any el seu tràfic i  ha tancat 2019 amb un total d’1.183.892 de visites.

Consulta aquí la Memòria 2019.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.