La Dra. Amparo Santamaría coordina la 43 Diada de la Societat Catalana d’Hematologia i Hemoteràpia

La jornada va estar dedicada a les darreres novetats en trombosi i hemostàsia

02/06/2019

La Dra. Amparo Santamaría, cap de la Unitat d'Hemostàsia i Trombosi de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, va coordinar la 43 Diada de la Societat Catalana d’Hematologia i Hemoteràpia, que va celebrar-se el 31 de maig i enguany s’ha dedicat a analitzar les darreres novetats en el tractament i diagnòstic de la trombosi i l’hemofília. “Es tracta de la jornada més veterana en el seu camp a Catalunya i és un dia de trobada i debat entre experts nacionals i internacionals”, exposa la Dra. Santamaría.

Dins l’apartat de malalties trombòtiques, la Dra. María Cerdà, hematòloga de Vall d’Hebron, va exposar les darreres novetats en la recerca de noves indicacions dels anticoagulants orals inhibidors directes dels estudis realitzats en la seva majoria per la Unitat d’Hemostàsia i Trombosi de Vall d’Hebron. Respecte a les malalties hemorràgiques, el Dr. David Valcálcel, cap de la Unitat d’Hematologia Intensiva i Teràpia Cel·lular de Vall d’Hebron, va analitzar l’ús d'anàlegs: de la trombopoetina a les trombocitopènies. Per part seva, la Dra. Amparo Santamaría ha moderat una taula rodona sobre trombosi i embaràs.

La 43 Diada de la Societat Catalana d’Hematologia i Hemoteràpia va comptar com a convidada internacional amb la Dra. Maha Othman, de la Queen's University Kingston (Canadà) per parlar de qüestions relacionades entre hemostàsia i embaràs. Els experts en aquest àmbit de Vall d’Hebron treballen estretament amb la Unitat de Reproducció  i la Dra. Amparo Santamaria lidera l’estudi pioner WiTEAM 2018-2020 (Women International Team) que analitza la relació causa-efecte entre trombofília genètica (propensió a desenvolupar trombosi) i problemes reproductius en les dones.

El Servei d’Hematologia i Hemoteràpia de Vall d’Hebron és capdavanter pel que fa a l’assistència i a la recerca de nous medicaments gràcies a la Unitat d’Assajos Clínics, que tracta pacients hematològics d’alta complexitat de Catalunya i la resta de l’Estat, oferint-los els millors tractaments i la possibilitat d’accedir a nous fàrmacs. El juny passat va convertir-se en el primer centre de l’Estat i d’Europa a oferir un assaig clínic amb cèl·lules CAR focalitzat en limfomes.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.