Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
Andreea Ciudin
La investigadora del grup de Diabetis i Metabolisme del VHIR ha estat reconeguda per la Fundació Occident per la seva trajectòria en la recerca de l'obesitat.
Aquest dimecres, la gala “Alimentar la salut és cosa de tots” ha tornat a celebrar la investigació més innovadora en alimentació, nutrició i salut. Un any més, la cerimònia de lliurament dels Premis a la Investigació Jesús Serra de Fundació Occident ha reunit a Madrid científics, clínics, periodistes i associacions de pacients, entre altres, en un acte solemne però alhora divulgatiu, que ha culminat amb la cloenda de Marina Pollán, directora de l’Institut de Salut Carlos III. Anualment, aquests premis reconeixen dues investigadores joves per les seves contribucions destacades a la recerca en alimentació, nutrició i salut, amb una dotació que enguany s’ha incrementat fins als 50.000 euros per a cadascun dels guardons.
Andreea Ciudin, investigadora principal del grup de Diabetis i Metabolisme del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) i coordinadora de la Unitat de Tractament Integral de l’Obesitat de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, ha estat guardonada per la seva àmplia trajectòria en la recerca, específicament en el tractament de l’obesitat, on sempre ha explorat noves formes d’entendre els orígens i el desenvolupament d’aquesta malaltia. En concret, amb el suport dels Premis podrà continuar treballant en el desenvolupament d’un programari amb intel·ligència artificial que avaluï amb precisió la composició corporal i la despesa energètica en repòs, fet que permetrà identificar fenotips amb diferents patrons d’obesitat de pacients extraient informació mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial (IA) i imatges de tomografia computada. Això obrirà la porta a un enfocament integral de l’obesitat, que inclogui teràpies nutricionals personalitzades, per millorar l’adherència al tractament precoç i evitar així l’aparició de comorbiditats associades a l’obesitat.
“Per a mi i per al meu equip, aquest premi significa donar continuïtat a una línia de recerca en la qual fa molt de temps que treballem. Sabem que existeixen molts tipus d’obesitats, i aquest premi ens permetrà caracteritzar-les i avançar més i millor en noves formes de diagnosticar-les i tractar-les”, va comentar Andreea Ciudin, guanyadora dels Premis a la Recerca Jesús Serra en la categoria clínica.
La gala, conduïda pel televisiu Jorge Fernández, va reunir a l’auditori El Beatriz Madrid més de 150 investigadors i nutricionistes, representants polítics i d’organitzacions i associacions sanitàries i acadèmiques, col·laboradors de la Fundació Occident i, en general, persones interessades en l’alimentació, la nutrició i la salut.
La jornada també va comptar amb un workshop previ a l’acte, titulat “Prevenir l’obesitat: és possible?”, moderat per la periodista Pampa Molina, amb la participació de la guardonada Andreea Ciudin i Santi Gómez, director global de Recerca i Programes de la Gasol Foundation.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.