La Dra. Rosa Burgos rep un Premi Sanitat Baix Llobregat del Col·legi de Metges de Barcelona

Un treball de la Dra. Rosa Burgos, coordinadora de la Unitat de Suport Nutricional, ha obtingut un dels Premis Sanitat Baix Llobregat, del Col·legi de Metges de Barcelona, a la millor publicació en l’àmbit de l’atenció hospitalària del 2018.

09/01/2019

El Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), mitjançant la Junta Comarcal del Baix Llobregat, ha atorgat un dels Premis Sanitat Baix Llobregat 2018 a la millor publicació en l’àmbit de l’atenció hospitalària a la Dra. Rosa Burgos, coordinadora de la Unitat de Suport Nutricional de Vall d’Hebron. Els guardons premien la recerca que té com a objectiu revertir en una millora en l’efectivitat i eficiència dels serveis sanitaris. L’entrega del premi va tenir lloc a la Sala d’Actes de l’Hospital Moisés Broggi per part del president del Col·legi de Metges de Barcelona, el Dr. Jaume Padrós.

L’article premiat de la Dra. Rosa Burgos és una Guia Clínica de Suport Nutricional al Pacient Neurològic de la prestigiosa Societat Europea de Nutrició Clínica i Metabolisme (ESPEN, per les seves sigles en anglès). La publicació consisteix en una guia pels experts en suport nutricional per a pacients amb esclerosi lateral amiotròfica (ELA), Parkinson, esclerosi múltiple o que han patit un ictus. Aquests tipus de malalties poden comportar dificultat per empassar-se líquids i aliments (disfàgia neurològica). Aquests problemes poden ser conseqüència de lesions al sistema nerviós o de l’acció d’alguns medicaments, repercutint en una malnutrició del pacient.

Les recomanacions de l’article han estat consensuades per 16 especialistes en clínica nutricional, neurologia, geriatria, dietistes i intensivistes de nou països. La Dra. Rosa Burgos ha liderat aquest grup de professional per dur a terme una revisió de tots els estudis publicats sobre el tema. L’objectiu de l’anàlisi era donar resposta a les nombroses qüestions clíniques que es presenten en l’atenció nutricional dels pacients neurològics i els seus problemes de disfàgia. La metodologia empleada ha estat molt rigorosa, seguint els paràmetres de les prestigioses Guies Clíniques de l’ESPEN. Els resultats han permès a l’equip elaborar un conjunt de recomanacions nutricionals per a cada malaltia, basades en evidències científiques que resultaran de gran utilitat per als especialistes que treballen dia a dia amb els pacients.

El treball premiat pel Col·legi de Metges de Barcelona va ser presentat per la Dra. Rosa Burgos al últim congres de la Societat Europea de Nutrició Clínica i Metabolisme (celebrat als Països Baixos) i ha estat publicat a la revista Clinical Nutrition.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.