La fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer donen 65.000€ per a la recerca en càncer infantil

Les activitats solidàries de la fundació permeten que cada any es recaptin més diners per a la investigació d’aquesta malaltia.

28/12/2021

 

La fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer que col·labora amb Vall d’Hebron Recerca des de fa anys, ha donat enguany 65.000€ que aniran destinats al grup de Recerca Translacional en Càncer en la Infància i l’Adolescència.

Per les doctores Roberta Antonelli i Ariadna Boloix, totes dues investigadores post-doctorals del grup de Recerca Translacional en Càncer en la Infància i l’Adolescència, aquests diners signifiquen poder seguir avançant en els seus projectes. La doctora Antonelli està desenvolupant línies de recerca en l’ependimoma en el microambient. La doctora Boloix estudia teràpies basades en l’RNA.

“El microambient és essencial en el desenvolupament del tumor. En la nostra investigació hem pogut determinar quines interaccions entre el tumor i el microambient són importants pel desenvolupament del tumor. Ara hem de trobar i desenvolupar teràpies per evitar-les”, explica la doctora Roberta Antonelli.

“Nosaltres desenvolupem vacunes com les de la COVID però pel càncer. Posem petites dosis d’ARN com un fàrmac perquè arribin fins al tumor mitjançant un vehicle i els pacients tinguin menys efectes secundaris.”, explica la doctora Ariadna Boloix.

 

Sobre les iniciatives i la Fundació Joan Petit

Com cada any, Amics Joan Petit Nens amb Càncer ha realitzat activitats per recaptar fons per la investigació del càncer infantil. La més coneguda és el tradicional sopar solidari.

Des de fa mes de 20 anys Amics Joan Petit treballa per fer visible i assolir una millor conscienciació a la nostra societat pel que fa al càncer infantil, no suficientment considerada en relació amb d’altres, segons la Fundació. Amics Joan Petit està present a tots els hospitals catalans on es duen a terme tractaments d’oncologia i hematologia pediàtrica.

“Per nosaltres és molt important impulsar la recerca per aconseguir noves teràpies. El resultat és la millora constant de tractaments més efectius i menys agressius, en definitiva, la millora de la qualitat de vida i la salut dels infants.”, expliquen representants de la fundació.

Iniciatives com aquesta demostren que la societat està i estarà sempre al costat de la investigació.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.