La Fundació ”la Caixa” i The Ricky Rubio Foundation s’alien per construir una nova Àrea Terapèutica de Rehabilitació Infantil i Adolescent a Vall d’Hebron

La col·laboració entre totes dues entitats té com a objectiu potenciar la rehabilitació dels pacients pediàtrics i adolescents de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. L'espai tindrà capacitat per atendre uns 750 infants i adolescents a l'any, un 37 % més respecte dels 540 pacients que pot acollir actualment.

09/09/2021

La Fundació ”la Caixa” i The Ricky Rubio Foundation han signat un acord de col·laboració gràcies al qual es podrà dur a terme la primera fase de construcció d’una nova Àrea Terapèutica de Rehabilitació Infantil i Adolescent a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona.

El conveni l’han formalitzat Esteve Rubio, president de The Ricky Rubio Foundation, i el subdirector general de la Fundació ”la Caixa”, Marc Simón, en un acte en el que també han participat Antoni Vila, director general de la Fundació “la Caixa”, i el Dr. Albert Salazar, gerent de l’Hospital Vall d’Hebron.

L’espai preveu oferir un espai que permeti tractaments més específics i centrats exclusivament en els pacients pediàtrics i adolescents, per tal de proporcionar-los més confort i benestar. Per aquest motiu, la Fundació ”la Caixa” hi farà una aportació de 200.000 euros.

Actualment l’Hospital Infantil Vall d’Hebron no disposa de gimnàs de rehabilitació propi per a pacients pediàtrics i adolescents, per la qual cosa l’espai facilitarà la concentració de l’activitat i els recursos en un lloc adequat a cada tipus de pacient, i també la possibilitat de proporcionar-los un millor monitoratge. Aquesta nova àrea terapèutica estarà destinada als pacients hospitalitzats i ambulatoris. Com que es compartirà espai de rehabilitació, es fomentarà també la interacció entre els infants i adolescents. De la mateixa manera, s’evitaran desplaçaments i s’hi podran iniciar nous programes de rehabilitació.

Esteve Rubio, president de The Ricky Rubio Foundation, considera que aquest projecte és el més important i de més dimensió que s’ha promogut des de la fundació. Acompanyat del seu fill, Ricky Rubio, un esportista compromès de veritat i entusiasmat amb la idea de fer realitat el projecte, Esteve Rubio ha declarat: “És un espai necessari i essencial per als infants que s’han de recuperar de qualsevol tipus de tractament. Crec que, en l’àmbit de la lluita que tots lliurem contra les situacions més greus de la medicina infantil i adolescent, la posada en marxa d’aquest gimnàs, amb la tecnologia i els avenços més nous, encaixa perfectament amb el tipus d’accions que ens agrada dur a terme, més encara quan s’afegeixen els valors de l’esforç, l’esport i el treball en equip a una finalitat terapèutica”.

D’altra banda, Marc Simón, subdirector general de la Fundació ”la Caixa”, ha destacat: “Volem ser partícips d’aquest gran projecte, que té com a finalitat contribuir a millorar la qualitat de vida dels pacients pediàtrics i adolescents, i, en definitiva, humanitzar l’entorn hospitalari, un dels nostres objectius prioritaris a la Fundació ”la Caixa””.

El Dr. Albert Salazar, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, ha volgut agrair “a la Fundació ”la Caixa” i a The Ricky Rubio Foundation la seva implicació per fer realitat aquesta nova Àrea Terapèutica de Rehabilitació Infantil i Adolescent, que suposarà una gran millora en l’assistència dels pacients pediàtrics i adolescents, i facilitarà la seva recuperació». I ha afegit: «A l’Hospital Infantil tractem totes les especialitats mèdiques, des de l’assistència bàsica fins a especialitats pròpies del terciarisme: som l’hospital d’infants i adolescents amb més capacitat de resolució de processos complexos de tot l’Estat”.

L’objectiu és continuar sumant col·laboracions fins a poder completar també la segona fase del projecte, la d’equipament d’aquest nou espai.

Més capacitat

Una de les característiques principals del nou espai és que permetrà incrementar el nombre de pacients que reben aquest tipus de rehabilitació. Concretament, 750 infants i adolescents es podran beneficar d’aquestes instal·lacions cada any, un 37 % més de la capacitat que té actualment (540 pacients). Hi treballaran metges rehabilitadors, fisioterapeutes ocupacionals i TCAI (tècnics i tècniques en cures auxiliars d’infermeria)

Atractiu, humà, innovador i proper al món infantil

L’espai, adaptat a les necessitats i característiques dels nens, nenes i adolescents, estarà equipat amb bicicletes el·líptiques, espatlleres, peses, lliteres hidràuliques, infraroigs i matalassos, entre altres elements. A més, el disseny del gimnàs es configura d’una manera atractiva, humana, innovadora i propera al món infantil i adolescent. Es tracta d’un espai interactiu, on el pacient tindrà un paper clau per avançar en la seva pròpia recuperació.

Els materials gràfics també tindran un protagonisme especial, ja que inclouran vídeos i minicàpsules de referents del sector (esportistes, personatges reconeguts…) que oferiran consells i recomanacions per reforçar la importància de fer exercici i dur una vida saludable.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.