La seu central del Col·legi de Metges de Barcelona acull la mostra Ultrasons, de la Natura a la Medicina

L’exposició, impulsada per Vall d’Hebron, es podrà visitar fins al 28 de febrer de 2024.

16/01/2024

L’exposició ‘Ultrasons: de la natura a la medicina’ arriba, durant els mesos de gener i febrer, a la seu central del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB). La mostra ha estat impulsada pel Servei de Diagnòstic per la Imatge de l’Hospital Universitari Vall d'Hebron a través de la nova línia de recerca anomenada FUSMED, que estudia els efectes terapèutics dels ultrasons focalitzats d'alta intensitat, i que pertany al grup d'Imatge Mèdica Molecular del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR). Pots descobrir-la fins al dia 28 de febrer a l’espai expositiu del vestíbul de la seu central del CoMB (Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona) de dilluns a divendres de 8 a 18h.

El 15 de gener, l’exposició ha estat inaugurada al CoMB acompanyada d’un acte centrat en l’ús dels ultrasons tant per al diagnòstic com per al tractament del càncer amb la participació del Dr. Xavier Serres, radiòleg intervencionista del Servei de Diagnòstic per la Imatge de Vall d’Hebron i investigador principal de la línia de recerca FUSMED al VHIR que ha fet una conferència inaugural titulada “Passat, present i futur de l’ecografia”. Han introduït l’acte el Dr. Lluís Esteve, director del CoMB, el Dr. Manel Escobar, director clínic del Servei de Diagnòstic per la Imatge de Vall d’Hebron i investigador principal del grup d’Imatge Mèdica Molecular del VHIR, i el Dr. Josep Tabernero, cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Vall d’Hebron i director del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO). A més, el Dr. Eli Vlaisavljevich, professor associat d’enginyeria biomèdica a la Universitat Virginia Tech d’Estats Units pioner en l’estudi i desenvolupament de la histotrípsia, ha parlat de la seva experiència. Finalment, ha conclòs l'acte la Dra. Elvira Bisbe, vicepresidenta del CoMB.

Divulgació sobre les aplicacions dels ultrasons en medicina

‘Ultrasons: de la natura a la medicina’ es tracta d’una exposició adreçada a tots els públics, dividida en tres grans àrees: l'observació de la natura, el sonar i les bases físiques; les aplicacions diagnòstiques dels ultrasons en medicina; i les aplicacions terapèutiques dels ultrasons en medicina.

Aquesta exposició està relacionada amb la línia de recerca de Vall d’Hebron FUSMED, basada en l’aplicació d’ultrasons focalitzats d’alta intensitat per provocar la destrucció mecànica del teixit tumoral sense mètodes invasius ni radiacions ionitzants. En aquest sentit, la FUSMED ha posat en marxa una campanya de micromecenatge per ajudar a finançar la recerca de nous tractaments no invasius, un àmbit en què l’Hospital Vall d’Hebron és pioner.

Aquesta exposició itinerant es va inaugurar per primera vegada al CosmoCaixa Barcelona, al CaixaForum de Lleida i al Museu de Ciències Naturals de Granollers i ha comptat amb la col·laboració i el suport del Campus Vall d’Hebron, Fundació “la Caixa”, Universitat Autònoma de Barcelona, Museu de Ciències Naturals de Granollers, CaixaForum Lleida, Zoo de Barcelona, Institut de Diagnòstic per la Imatge, Universitat de Barcelona, Universitat Politècnica de València, Centro Médico Teknon QuironSalud, Hospital Universitari Mútua de Terrassa, Instituto Hidrográfico de la Marina – Ministerio de Defensa, Radiòlegs de Catalunya, Sociedad Española de Ultrasonidos, Canon, Idneo, Esaote, Medical Simulator, Lupagrafics, Art Play, Llibreria Laie, Carolina Alemany, Anna Balaguer, Jordi Domenech i Gasulla Comunicació.

La mostra està dividida en tres grans àrees: l'observació de la natura, el sonar i les bases físiques; les aplicacions diagnòstiques dels ultrasons en medicina; i les aplicacions terapèutiques dels ultrasons en medicina.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.