L'Hospital Universitari Vall d'Hebron dona la benvinguda als nous residents

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron ha donat la benvinguda als 170 nous residents que durant els pròxims anys completaran la seva formació en alguna de les 46 especialitats que el centre té acreditades pel Ministeri de Sanitat per a formar-los.

15/07/2021

El Dr. Antonio Roman, director assistencial de Vall d'Hebron; Mari Àngels Barba, directora d'Infermeria de Vall d'Hebron; Laia Arnal, directora de Desenvolupament i Negoci del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR); i Mónica Rodríguez, directora de Docència del Vall d'Hebron, han estat els encarregats de donar la benvinguda als nous residents.

El Dr. Antonio Roman els ha assegurat que els residents han pres la decisió correcta  "en escollir fer la residència a Vall d'Hebron. Us felicito per l'elecció, ja que serà una residència magnífica, enriquidora i amb grans possibilitats de desenvolupament professional". Després de dir-los que aquesta etapa de la seva vida forjarà el seu caràcter com a professionals, els ha demanat que "participeu en tot, que aprengueu a ser extraordinàriament bons en l'assistència i que aprengueu l'ofici amb la marca Vall d'Hebron".

Per la seva part, Mari Àngels Barba ha dit que "en pocs mesos veureu que heu triat el millor hospital, i encara que al principi us semblarà una experiència aclaparadora, l'heu de veure com una gran oportunitat de creixement personal".

D'altra banda, Mónica Rodríguez, després de donar-los la benvinguda, ha posat l'accent en dues idees que ha considerat claus: "No sou aquí per casualitat i cada vegada tindreu més responsabilitat i autonomia, per la qual cosa heu de ser conscients que tot el que feu tindrà una repercussió directa en els altres. I heu de saber que els equips treballem per a generar salut i benestar i el nostre compromís és oferir-vos les millors oportunitats d'aprendre, però dependrà de vosaltres que les aprofiteu".

També s'ha dirigit als nous residents Laia Arnal, que ha explicat que "el model d'excel·lència de Vall d'Hebron es basa en una activitat assistencial de primer nivell i en una intensíssima activitat de recerca, docència i innovació, i esperem que tots vosaltres innoveu i us animem a participar durant la vostra estada en els projectes de recerca".

Dels nous residents que en els pròxims anys completaran la seva formació a l'hospital, 150 ho faran de manera íntegra en el centre, mentre que 20 pertanyen a la Unitat Docent , de Medicina Familiar i Comunitària Barcelona-Ciutat, però rebran la seva formació durant els dos primers anys a l'Hospital. Tots ells adquiriran les competències com especialistes durant els pròxims anys a l'hospital en els seus respectius perfils professionals: medicina, infermeria, farmàcia, biologia, psicologia, física i química.

Al  iniciar la seva estada a l'Hospital, els residents faran un curs de immersió que consta de  9 activitats formatives en línia, 12 conferències per Teams i més de 80 tallers de simulació en el Vall d'Hebron Centre de Simulació Clínica Avançada.  En els següents anys rebran altres cursos de formació transversal, entre ells formació en habilitats tècniques i no tècniques mitjançant simulació, una eina de gran eficàcia per a l'aprenentatge i la transferència de coneixements a la pràctica clínica.

Tots  els residents tindran l'oportunitat d'introduir-se en el món de la recerca,  ja que tindran al seu costat investigadors de gran relleu, i prestigiosos instituts de recerca, tant monogràfics com el CEMCAT  i el VHIO, com multidisciplinars, com és el  Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), on els residents tenen l’opció de fer una rotació.

A més, els nous residents , en acabar la seva formació, podran optar  a cinc beques per fer recerca:  les tres beques postresidència Carles Margarit, d'un any de durada, a una beca postresidència David García-Dorado, de dos anys, i a una beca Aula_VH també d’un any de durada.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.