L’ICS celebra la 1a Jornada d’Atenció Centrada en la Persona

La Jornada ha tingut lloc avui al Pavelló Docent de Vall d’Hebron i ha comptat amb l’assistència presencial de més de 150 professionals d’àmbits tant hospitalaris com d'atenció primària i de 50 assistents en forma presencial.

09/05/2024

L'Institut Català de la Salut (ICS) ha celebrat per primera vegada la Jornada d'Atenció Centrada en la Persona, un esdeveniment que ha reunit professionals de la salut per compartir experiències i projectes innovadors que situen la persona al centre de l'atenció sanitària.

La Jornada ha tingut lloc avui a la sala d’actes del Pavelló Docent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i ha comptat amb l’assistència presencial de més de 150 professionals d’àmbits tant hospitalaris com d'atenció primària i de 50 assistents en format en línia.

Un dels moments més destacats de la Jornada ha estat l’entrega del Premi al Millor Projecte d'Atenció Centrada en la Persona, que reconeix l'experiència que excel·leix en aquest camp d'entre els 120 projectes presentats. El projecte guanyador ha estat escollit per un jurat popular format pels i les professionals que han assistit presencialment a la Jornada.

L’acte també ha inclòs ponències d'experts en la salut tractada des d’una visió centrada en la persona, presentacions dels projectes per part dels i les professionals de l'ICS seleccionats com a finalistes, així com tallers i espais de discussió per compartir experiències, coneixements i fer xarxa entre els companys i companyes.

El director gerent de l’ICS, Xavier Pérez Berruezo, ha fet la cloenda de l’acte i ha anunciat el compromís de la institució per impulsar la continuïtat d’aquestes jornades en la línia de l’estratègia que properament l’ICS presentarà en el seu nou Pla estratègic . “Aquests projectes ens reafirmen la importància de veure com darrere dels i les pacients que tractem hi ha persones, i això ha de ser el motiu que impulsi totes les nostres activitats”.

Aquesta iniciativa, que enguany estrena la seva primera edició, té com a objectiu principal compartir el coneixement i les experiències entre professionals de la salut per promoure la cultura de l'atenció centrada en la persona a l'ICS. Així mateix, es vol crear un banc d'experiències que enriqueixi l'organització i que permeti les sinergies entre equips professionals.

L'atenció centrada en la persona és un model d'atenció sanitària que situa la persona en el centre del procés assistencial. Es tracta d'un enfocament que té en compte les necessitats, preferències i valors de cada persona, i que busca proporcionar-li una atenció sanitària de qualitat, segura i respectuosa.

A l'ICS Cuidem les persones

La Jornada s'emmarca en el compromís de l'ICS amb la millora de l'experiència dels pacients i usuaris, un dels pilars fonamentals del Pla estratègic de l'organització. En aquest sentit, l'ICS ha dut a terme diverses accions, com ara la creació d'un grup de treball d'atenció centrada en la persona, la formació de professionals en aquest model d'atenció i la implementació de projectes pilot en diversos centres.

L'ICS aposta per un model d'atenció sanitària que sigui més personalitzat, humà i respectuós amb les necessitats individuals de cada persona a tota la seva xarxa assistencial d'acord amb les línies estratègiques del Pla de responsabilitat social corporativa 2024-2025, per ser una empresa sostenible, solidària i saludable, a partir de l'autoconeixement i de la responsabilitat col·lectiva de totes les persones que formen part de l'empresa de salut més gran de Catalunya.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.