Més de 40 anys atenent cardiopaties congènites

Avui, 14 de febrer, se celebra el Dia Mundial de les Cardiopaties Congènites. Aquestes cardiopaties són un tipus de malaltia rara, ja que només les pateixen 8 persones de cada 1.000.

14/02/2018

Les cardiopaties congènites són anomalies estructurals del cor i es pateixen des del naixement. Per tractar-les és necessari realitzar cirurgia. A Vall d’Hebron, les cardiopaties congènites durant l’edat pediàtrica s’atenen al Servei de Cardiologia Pediàtrica. A més, des de fa més de 40 anys existeix la Unitat de Cardiopaties Congènites de l’Adolescent i l’Adult (UCCAA), per donar continuïtat als pacients. Les consultes externes de la UCCAA estan situades a l’Àrea de Consultes Externes de l’Hospital Maternoinfantil, veïnes de les de Cardiologia Pediàtrica, per tal d’agrupar l’atenció ambulatòria dedicada a la cardiologia de les cardiopaties congènites en una àrea comuna. D’aquesta manera, es comparteixen estacions de treball, bases de dades i utillatge (ECO 3D) i es facilita la transferència i continuïtat terapèutica, des de l’edat pediàtrica a l’edat adulta, per a una patologia congènita i de per vida.

Des del 2008 existeix un programa de trasplantament de cor pediàtric que s’estén des que es detecta que un pacient necessita un trasplantament fins a que es troba recuperat. Vall d’Hebron és l’únic centre català que fa trasplantaments de cor pediàtrics.

Amb motiu del Dia Mundial de les Cardiopaties Congènites, l’equip de professionals i voluntaris de l’Associació de Cardiopaties Congènites (AACIC) i la fundació de cardiopaties congènites CorAvant, amb els alumnes de 1r de Batxillerat de l’Escola Mare de Déu dels Àngels de Barcelona, han fet entrega de joguines als infants i joves hospitalitzats amb cardiopaties congènites a Vall d’Hebron. L’AACIC realitza accions de voluntariat a Vall d’Hebron per fer més agradable l’estança a l'Hospital dels nens ingressats amb cardiopaties congènites.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.