Petonets de Xocolata, el panet solidari per la recerca en càncer d’ovari

Demà, 8 de maig, se celebra el Dia Mundial del Càncer d’Ovari i per cinquè any consecutiu, el grup de Recerca Biomèdica en Ginecologia del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i el Servei de Ginecologia Vall d’Hebron han preparat un programa d’activitats per aquest dia entre les quals destaca la venda del pa amb xocolata per la recerca en càncer d’ovari, elaborat pel mestre forner Daniel Jordà. Enguany el panet ha estat batejat com a “Petonets de Xocolata”.

06/05/2018

El tradicional pa amb xocolata s’ha convertit ja en un símbol de solidaritat durant la jornada de sensibilització de la malaltia. “Petonets de Xocolata” es vendran al preu simbòlic de 2 euros per donar suport a iniciatives que donin a conèixer el càncer d’ovari i recaptar fons per a la seva investigació.

Els panets es podran comprar el 8 de maig a les cafeteries d’Arcasa de Vall d’Hebron, a les botigues de l’autor (www.panescreativos.com), i a les taules informatives que es col·locaran al vestíbul de l’Hospital General i de l’Hospital MaternoInfantil de 10 a 14 hores en les que també es posaran a la venda pins i polseres solidàries creades per a l’ocasió per Samburu. Les polseres també es poden adquirir per 5 euros a través de la pàgina web de Samburu Accessories.

D’altra banda, el Mercat Vall d’Hebron també s’ha sumat a la iniciativa i dóna suport a la campanya amb la compra de panets per part dels seus paradistes, així com Sr. y Sra. Cake que han dissenyat el cartell de la campanya i recolzaran la iniciativa a xarxes socials. De la mateixa manera, també estarà present a les xarxes la model Judit Mascó, mostrant la seva implicació amb la recerca en el càncer de la dona, com ja va fer amb el mocador solidari “Somni de Colors”. 

El càncer d’ovari

El càncer d’ovari és el tipus de tumor ginecològic amb una mortalitat més alta. Representa prop del 5% de tots els tumors femenins, és el sisè més freqüent i la cinquena causa de mort d’origen d’oncològic en dones. El principal problema en el combat contra aquesta malaltia és que no presenta símptomes guia per a metges i pacients que portin al diagnòstic ràpid. Això provoca que es diagnostiqui en fases avançades en més del 70% dels casos i que la supervivència global a 5 anys sigui inferior al 30%. 

Dins del grup de Recerca Biomèdica en Ginecologia liderat pel Dr. Antonio Gil,  que també és el cap del Servei de Ginecologia de l’Hospital, la Dra. Anna Santamaria i la resta d’investigadors desenvolupen línies de Recerca per donar resposta a les necessitats clíniques més importants relacionades amb el càncer d’ovari, com ara el diagnòstic precoç, l’evolució de la malaltia i el seu procés de disseminació i la cerca de noves teràpies.

En relació al tractament, Vall d’Hebron tracta els casos de càncer ginecològic a la Unitat de Ginecologia Oncològica i Patologia del Tracte Genital Inferior, formada per 8 professionals que cada any atenen prop de 9.000 pacients i realitzen mig miler d’intervencions quirúrgiques.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.