Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
El Servei de Neonatologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha estat guardonat en la quarta edició dels Premis Sham.
Professionals del Servei de Neonatologia han rebut un premi Sham per un projecte per reduir el risc d’infecció en nounats amb catèter. Sham Espanya és una assegurada especialista en el sector sanitari i sociosanitari que des de fa quatre anys premia el millor projecte en matèria de seguretat del pacient, qualitat assistencial, prevenció o gestió de riscos sanitaris realitzat a l’Estat.
El projecte de Vall d’Hebron premiat s’anomena INBERBAC-Neo. Es tracta d’un estudi enfocat a reduir la bacterièmia associada al catèter vascular central en nounats amb baix pes. Es tracta d’un treball conjunt portat a terme amb l’Hospital Cruces de Barakaldo. Per part de Vall d’Hebron, la responsable del projecte és la Dra. Carmen Ribes, del Servei de Neonatologia.
“Aquest estudi és fruit de l'esforç de molts professionals implicats en la seguretat del pacient neonatal en el nostre servei. Fa ja 10 anys que amb l'ajuda imprescindible del Servei de Medicina Preventiva es va iniciar el programa bacterièmia ZERO adaptat al pacient neonatal, la qual cosa ens va permetre disminuir les infeccions associades a catèter en més d'un 40% després del primer any de la implantació del programa”, destaca la Dra. Carmen Ribes.
Ara, el programa INBERBAC-Neo s’aplicarà a més de quaranta UCIS neonatals de tot l’Estat. “I en els dos anys vinents s’avaluarà fins a quin punt han disminuït les infeccions en aquests nounats de baix pes”, explica la Dra. Carmen Ribes.
Enguany s’havien presentat més de seixanta projectes als premis Sham. Gràcies al guardó, el projecte INBERBAC-Neo rep, a més, un premi econòmic de 6.000 euros. El projecte ja havia rebut l’impuls d’una Beca FIS (Fons d’Investigacions Sanitàries) del Ministeri de Sanitat. Com explica la Dra. Carmen Ribes, “tant per aconseguir la Beca FIS com el premi Sham i, evidentment, posar en marxa i dur a terme el projecte, ha estat fonamental el treball en equip, sent imprescindible el paper del personal d'infermeria del Servei de Neonatologia i del Servei de Medicina Preventiva”.
En el projecte INBERBAC-Neo estan participant com a investigadors col·laboradors: la Dra. Fátima Camba, metge adjunt del Servei de Neonatologia, la Sra. Elisa Navarro, infermera del Servei de Medicina Preventiva i la Sra. Rosa García Berman, infermera del Servei de Neonatologia. Destacar també la important labor de la Sra. Julia de Frutos, infermera del Servei de Neonatologia, que en el marc d'aquest projecte ha rebut una beca per al desenvolupament del material formatiu.
Vall d’Hebron, pioner en el programa bacterièmia ZERO
El Servei de Neonatologia de Vall d’Hebron és referent en l'àmbit estatal del programa bacterièmia ZERO, que es basa en la prevenció de les infeccions associades a catèter.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.