S'ha celebrat a Barcelona el 6è Congrés Mundial del Parkinson

El Dr. Miquel Vila, cap del grup de recerca en Malalties Neurodegeneratives del VHIR, és el co-president del comitè organitzador local. I la Dra. Ariadna Laguna, investigadora principal del mateix grup, és ambaixadora científica.

04/07/2023

Del 3 al 7 de juliol Barcelona ha acollit el 6è Congrés Mundial de Parkinson. Es tracta de la primera vegada que s'ha celebrat aquest congrés a Espanya i on han assistit més de 5.000 persones d'arreu del món. Els assistents han estat persones amb algun tipus de relació amb la malaltia: científics, neuròlegs, infermers, especialistes en trastorns del moviment, fisioterapeutes i ergoterapeutes, foniatres, logopedes i treballadors socials, juntament amb les persones amb Parkinson, els seus familiars i cuidadors.

Durant el congrés s'han fet conferències i xerrades sobre els avenços en la recerca i en la pràctica clínica, per exemple l'actualització en l'estat de les cures i nous models d'atenció sanitària als pacients amb Parkinson. Per part de Vall d'Hebron, a part de presentar més d'una desena de pòsters, les intervencions més destacades han anat a càrrec d'investigadors i investigadores del grup de recerca en Malalties Neurodegeneratives del VHIR.

  • Rol de la sinucleina i els cossos de Lewy, a càrrec del Dr. Miquel Vila, cap del grup de recerca i co-president del comitè organitzador local del Congrés. A més el Dr. Vila va moderar una taula rodona sobre els temes destacats al congrés.
  • La ciència darrere de les diferències entre sexes, a càrrec de la Dra. Ariadna Laguna, investigadora principal i ambaixadora científica del Congrés.
  • Fluctuacions clíniques i discinèsies, per part del Dr. Oriol de Fàbregas, neuròleg responsable de la Unitat de Trastorns del Moviment del Servei de Neurologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i investigador principal.
  • Modelling human brain-wide pigmentation induces Parkinson-like pathology and transcriptomic alterations in vivo, a càrrec de la Dra. Núria Peñuelas, investigadora.

 

 

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.