Un treball del Dr. Luis G Alcalá, seleccionat per participar al Young Investigator Forum de l’Associació Americana de Neurogastroenterologia i Motilitat

El seu projecte reporta el major poder diagnòstic de la manometria intestinal d’alta resolució en pacients amb sospita d’un trastorn motor de l’intestí prim comparat amb la tecnologia convencional.

01/08/2022

El Dr. Luis Gerardo Alcalá, del Servei d’Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i investigador del grup de Fisiologia i Fisiopatologia Digestiva del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), ha estat premiat amb una beca per presentar el seu projecte de recerca al Young Investigator Forum de l’Associació Americana de Neurogastroenterologia i Motilitat (ANMS) a Filadèlfia (USA). El seu treball va ser seleccionat mitjançant un procés competitiu en què van participar investigadors bàsics i clínics d’arreu del món i dels quals van ser premiats únicament dos candidats europeus.

El treball guanyador que es presentarà en aquestes jornades correspon als resultats més recents d’un projecte competitiu finançat per l’Instituto de Salud Carlos III (FIS, Ref: PI17/01794), el qual té com a investigadora principal la Dra. Carolina Malagelada, adjunta del Servei d’Aparell Digestiu de l’Hospital Vall d’Hebron. Aquest projecte té com a objectiu desenvolupar noves tecnologies, més sensibles i precises, per a l’avaluació de la funció motora de l’intestí prim.

Al treball seleccionat, l’equip d’investigadors reporta el major poder diagnòstic de la manometria intestinal d’alta resolució en pacients amb sospita d’un trastorn motor de l’intestí prim en comparació amb la tecnologia convencional. Es tracta d’una tecnologia desenvolupada i validada a la Unitat de proves funcionals digestives de l’Hospital Vall d’Hebron. El resultat més significatiu d’aquest projecte és que la manometria intestinal d’alta resolució és capaç d’identificar anormalitats en nous patrons contràctils, els quals passaven desapercebuts mitjançant manometria convencional.

Young Investigator Forum de l’ANMS

El Young Investigator Forum de l’Associació Americana de Neurogastroenterologia i Motilitat (ANMS) és una oportunitat per a investigadors joves d’arreu del món que tenen interès en desenvolupar una carrera acadèmica en l’àrea de la neurogastroenterologia i la motilitat. En aquesta reunió participaran 15 investigadors, als quals s’ofereix la oportunitat de presentar els seus treballs de recerca davant d’un grup d’experts en la matèria, a més de formar grups de treball on debatre propostes de millora i assessoria sobre la obtenció de finançament a Estats Units i Europa per poder desenvolupar una carrera acadèmica.

El seu treball va ser seleccionat mitjançant un procés competitiu en què van participar investigadors bàsics i clínics d’arreu del món

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.