Vall d’Hebron acull aquest matí dues hores de programació especial de Catalunya Ràdio en directe

‘El Matí de Catalunya Ràdio’ i ‘L’última hora del matí de Catalunya Ràdio’ s’instal·len d’11 a 13 hores en la Plaça Leo Messi, enfront Hospital Infantil i Hospital de la Dona, en una edició especial per celebrar el Tió Solidari.

18/12/2023

Vall d’Hebron s’ha convertit avui en l’estudi improvisat de Catalunya Ràdio, que ha acollit un programa especial d’11 a 13 hores del matí retransmès des de la plaça Leo Messi, enfront de l’Hospital Infantil i l’Hospital de la Dona. Els nens, nenes i adolescents de Vall d’Hebron han fet cagar també del Tió Solidari de Catràdio, un enorme tió inflable de vuit metres que ha portat regals i l’esperit de Nadal als nostres pacients a més de fer una crida a la solidaritat per recollir aliments per a nadons com farinetes, potets de fruita i verdura; que han servit també per engreixar-lo. Durant dues hores, 'El matí de Catalunya Ràdio', amb Ricard Ustrell, i 'L'última hora del matí de Catalunya Ràdio', amb Quim Morales, Aida Fita i Joel Díaz, han retransmès edicions especials des de Vall d’Hebron.

En començar, Ricard Ustrell ha saludat els oients d’'El matí de Catalunya Ràdio' des de la plaça Leo Messi. A continuació, Ricard Ustrell i Judit Mascó –ambaixadora de Vall d’Hebron– han presentat el Tió Solidari. 'El matí de Catalunya Ràdio' ha entrevistat després el Dr. Albert Salazar, gerent de Vall d’Hebron, que ha parlat del Nou Vall d’Hebron, un projecte de futur que passa per les millores de les infraestructures existents, la creació de nous equipaments i per altres elements estratègics com la transformació competencial dels professionals i la col·laboració amb altres entitats. Dins el Nou Vall d’Hebron s’encabeixen, per exemple, nous espais com el Trauma Center i la nova Àrea Terapèutica de Rehabilitació Infantil i Adolescent de Vall d’Hebron, possible gràcies a The Ricky Rubio Foundation i la Fundació ”la Caixa”. El Dr. Albert Salazar també ha parlat de com l’esperit de Nadal està present a Vall d’Hebron: “Són dies en els quals els professionals ens esforcem per encarar nous reptes i oferir caliu als pacients i les seves famílies”, ha exposat el gerent de Vall d’Hebron.

A continuació, el periodista Marc Güell s’ha desplaçat a l’Espai Familiar de Neonatologia Com a Casa en una connexió en directe, on ha parlat amb la Glòria, mare d’en Nicolás, un nen que va néixer a la setmana 32 de gestació, i la Cristina Saladrigas, infermera del Servei de Neonatologia. ‘Com a casa’ afavoreix la recuperació dels nadons prematurs i dels nascuts a terme amb patologia crònica i complexa en fomentar la implicació dels progenitors en les cures, el mètode cangur i la lactància materna, que presenten demostrats beneficis en el desenvolupament i evolució dels nadons, i permet escurçar l’estada a l’hospital.

Després d’una cagada de regals del Tió Solidari, El matí de Catalunya Ràdio ha continuat amb una taula rodona sobre oncologia pediàtrica on han participat el Dr. Lucas Moreno, cap d’Oncologia Pediàtrica, l’Esther Diaz, supervisora d’infermeria d’Oncologia Pediàtrica, i l’Anna Bosch, presidenta de la Fundació A.Bosch. Però l’estrella de la taula rodona ha estat la Mercè Zamora, una noia de quinze anys en tractament per una leucèmia a Vall d’Hebron, que ha aportat el seu testimoni acompanyada del seu pare, en Pep. La Mercè vol ser actriu quan sigui gran i ha explicat que afronta la seva malaltia ajudant-se de la seva arma secreta, la comèdia. “Quan surto de la quimio, faig broma interpretant un ésser radioactiu”, ha posat com a exemple. Cada any, entre 120 i 140 nens, nenes i adolescents reben tractament de malalties oncològiques a Vall d’Hebron. Tots ells es beneficiaran de Realitat Millorada, el projecte de reforma integral de l’Àrea d’Hospitalització d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques de Vall d’Hebron possible gràcies a la col·laboració de la Fundación Aladina, la Fundació A. Bosch i la Fundación Small.

Tot seguit, Marc Güell s’ha desplaçat fins al despatx del Dr. Albert Jauregui, cap de Cirurgia Toràcica i Trasplantament Pulmonar, per conèixer al Xavier, primer pacient del món que va rebre un trasplantament completament robòtic amb una nova via d’accés per dur a terme la tècnica. En tractar-se d’una tècnica menys invasiva que la cirurgia toràcica tradicional, en Xavier va tenir una recuperació molt ràpida, ha explicat.

La música en directe ens ha acompanyat tot el matí a la plaça Leo Messi, amb l’actuació de The Penguins Band, que abracen del reggae al rock, i Xiula. Després d’'El matí de Catalunya Ràdio' ha estat el torn de 'L’última hora de Catalunya Ràdio', que ha dut a terme un concurs de dades i curiositats de Vall d’Hebron, un hospital on treballen més de 9.000 persones i si fos una ciutat estaria entre els vint municipis més poblats de Catalunya. L’equip de L’última hora ha fet una connexió a la nova Àrea Terapèutica de Rehabilitació Infantil i Adolescent de Vall d’Hebron, on el Xavi Pérez Esquerdo ha fet lliurament  d’una de les estrelles solidàries de Vall d’Hebron al Biel, pacient de 14 anys de l’Hospital Infantil que fa rehabilitació amb el seu fisioterapeuta, el Denys Santa Marina, per recuperar-se d’un tumor al fèmur. La Sira Franquero, cap de Mecenatge, ha explicat en directe els objectius de la campanya “Omplim d’estrelles Vall d’Hebron”, que convida la ciutadania a fer arribar als pacients un estel que es transformarà en hores de recerca i benestar emocional. En primer lloc, les donacions contribuiran al programa 'Hospital Amable', una iniciativa que busca humanitzar l'entorn hospitalari i millorar l'experiència dels pacients. Els fons recaptats impulsaran projectes innovadors per fer que l'estada a l'hospital sigui més acollidora. A més, cada estrella adquirida es converteix en una llum per a la recerca liderada pel Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR).

La música en directe ens ha acompanyat tot el matí a la plaça Leo Messi, amb l’actuació de The Penguins Band, que abracen del reggae al rock, i Xiula.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.