Vall d’Hebron acull el VIII Curs “BMV” sobre Excel•lència Clínica en Cardiologia

El format del curs està basat en la presentació de casos clínics. Els assistents, tots ells professionals sanitaris com cardiòlegs, però també investigadors i especialistes en medicina interna, poden donar la seva opinió sobre el diagnòstic i el tractament del casos, fet que afavoreix el debat entre els experts.

02/02/2018

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron acull els dies 1 i 2 de febrer un dels cursos més rellevants en l’àmbit de la cardiologia a l’Estat. Es tracta del Curs “BMV” sobre Excel·lència Clínica en Cardiologia. Les sigles BMV responen a les inicials de les ciutats on es troben els serveis de cardiologia dels tres centres que impulsen la trobada: Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, l’Hospital Gregorio Marañón de Madrid i l’Hospital Clínico-Universitario de Valladolid.

Com explica el Dr. David García-Dorado, cap del Servei de Cardiologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, cap del Grup de Recerca en Malalties Cardiovasculars del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i co-director del curs, “una de les claus de la trobada és el format, ja que les presentacions temàtiques s’articulen a través de l’exposició de casos clínics que permeten il·lustrar els avenços en les diferents àrees”. D’aquesta manera, els experts presenten casos clínics sobre les patologies més rellevants en el camp de la cardiologia: cardiopatia isquèmica, malaltia valvular, arítmies, malalties de l’aorta, insuficiència cardíaca, cardiopaties congènites, cardiopaties familiars i malalties del  miocardi-pericardi.

Els assistents es poden descarregar una app al seu mòbil per opinar sobre el diagnòstic i el tractament dels casos que s’hi presenten. “Per tant, els casos es discuteixen de forma interactiva amb els assistents”, afegeix el Dr. García-Dorado.

La raó d’articular el curs mitjançant casos clínics, assenyala el Dr. García-Dorado, “és que el pacient ha de estar en el centre de la nostra atenció, ja que els cardiòlegs tractem pacients, no patologies. Els pacients presenten una gran complexitat, i hi ha aspectes del diagnòstic i del tractament que no es poden resoldre simplement consultant les guies clíniques”.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.