Vall d’Hebron acull un seminari sobre tecnologia aplicada a la salut mental

Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospital acull el dia 9 de novembre el seminari “Tecnologia aplicada a la recerca i tractament en salut mental. Salut mental 4.0”, que té com a president del seu comité científic al Dr. Josep Antoni Ramos-Quiroga, Cap de Psiquiatria de l’Hospital Universitari Vall d'Hebron, i que organitza la Comunitat de Recerca Estratègica (CORE) en Salut Mental, de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El seminari se celebra a la Sala d'Actes del Pavelló Docent de l'Hospital Vall d’Hebron. 

06/11/2017

L’aplicació de les noves tecnologies al camp de la salut mental és una realitat creixent. Des del concepte de la salut 2.0 de principis d’aquest segle, basada en l’ús d’eines com els smartphones per potenciar la comunicació metge-pacient, fins al concepte de salut 4.0, que inclou, entre d’altres, noves metodologies com la gestió de grans bases de dades. Al mateix temps, des de la recerca bàsica han sorgit noves tècniques que han suposat un pas més enllà en l’estudi del cervell permetent la seva manipulació més directa, com l’estimulació cerebral profunda.

L’objectiu del CORE Seminar que acull Vall d’Hebron és posar en comú totes aquelles tècniques i tecnologies més innovadores que actualment s’estan fent servir en l’àmbit de la salut mental. Des del potencial d’eines com l’optogenètica fins  l’estimulació cerebral profunda, passant pel big data, la realitat virtual o l’mHealth (salut mòbil). Les xerrades tindran un caràcter multidisciplinari, amb experts en els camps de la recerca bàsica en psicobiologia, la salut pública, les enginyeries i la pràctica clínica.

A més, al final de la jornada, se celebrarà un show room tecnològic per mostrar els dispositius que s’estan desenvolupant en el camp de la salut mental, organitzat pel Clúster de Salut Mental de Catalunya. 

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.