Vall d’Hebron assumeix la presidència rotatòria de la European University Hospital Alliance (EUHA)

El Dr. Albert Salazar, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, assumeix durant els propers sis mesos la presidència de la European University Hospital Alliance (EUHA), una aliança formada pels hospitals universitaris més grans d’Europa que treballen en col·laboració per millorar els resultats dels pacients d’avui i de demà.

09/06/2021

La European University Hospital Alliance (Aliança d’Hospitals Universitaris Europeus, EUHA, per les seves sigles en anglès) es va fundar l'any 2017 amb el compromís de compartir la seva experiència en salut, investigació i educació. Cadascun dels membres és un hospital universitari líder dins del seu país amb una capacitat de més de 1.000 llits. Són centres de referència nacionals i, en conjunt, abasten el 100% de les Xarxes Europees de Referència (ERN) existents. A més, tots els membres de l'Aliança tenen instituts d'excel·lència en recerca i estan associats a una universitat. La recerca, l'educació i la innovació i transferència de coneixement ocupen un lloc central en la seva estratègia present i futura.

El Dr. Albert Salazar, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, serà des del 10 de juny president d’aquesta important aliança d’hospitals europeus. El mandat és rotatori entre tots els membres de l’aliança. És la segona vegada que l’Hospital Universitari Vall d’Hebron presideix l’aliança. Com assenyala el Dr. Albert Salazar, “aquesta aliança referma l’aposta de Vall d’Hebron per establir sinergies amb els centres més importants d’Europa per tal de millorar l’assistència als pacients i el desenvolupament dels nostres professionals”.

Entre els objectius de la seva presidència durant els propers sis mesos, el Dr. Albert Salazar destaca que és fonamental “que pensem tots junts com han de ser els hospitals post-Covid i implementar el nostre pla estratègic”. En aquest sentit, el Dr. Albert Salazar emfatitza que “l’aliança té una gran oportunitat d’aportar coneixement i liderar a les generacions més joves”. Un dels instruments dels quals disposa l’aliança per assolir aquests objectius és la Healthcare Transformation Academy, liderada per cinc membres de l’EUHA sota la coordinació de Vall d’Hebron. Es tracta d’un projecte dirigit a establir una plataforma educativa per formar professionals per a les futures necessitats de salut i ajudar a implementar la visió d'aprenentatge permanent de la Comissió Europea. Les línies estratègiques d’aquesta Healthcare Transformation Academy han der ser, com explica el Dr. Albert Salazar, “la governança clínica, l’atenció a la salut basada en valors, l’aprenentatge mitjançant simulació, la recerca translacional i clínica, la innovació en la compra pública i l’aposta per plataformes com la EU Patient-cEntric clinicAl tRial pLatforms (EU-PEARL), una aliança públic-privada creada per Vall d’Hebron per dissenyar les plataformes d’assaigs clínics del futur. A més, cal avançar per convertir-nos en hospitals intel·ligents, amb l'objectiu de transformar digitalment la nostra manera d'operar”.

L'Aliança Europea d'Hospitals Universitaris és una aliança estratègica de 9 hospitals que es va fundar l’any 2017 promoguda per l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i el Karolinska University Hospital d’Estocolm. A banda d’aquests dos centres, formen part de la EUHA: l’Assistance Publique - Hòpitaux de Paris (AP-HP) (França), el Charité Universitatsmedizin de Berlín (Alemanya), l’Erasmus MC de Roterdam (Holanda), l’Ospedale San Raffaele de Milà (Itàlia), el King's Health Partners de Londres (Regne Unit), l’UZ Leuven de Lovaina (Bèlgica) i l’AKH Wien & MedUni Wien de Viena (Àustria).

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.