Vall d'Hebron és el primer centre de l'Estat que disposa d'un ecògraf digital i navegador integrats al seu bloc quirúrgic

El Servei de Neurocirurgia utilitza des del mes de març aquest nou equip, que integra ecògraf digital i navegació en temps real. La integració dels dos equips permet un millor control de les intervencions als cirurgians, que poden veure en tot moment la seva evolució. Es podrà utilitzar a la major part de les 1.400 intervencions de neurocirurgia que es realitzen a Vall d’Hebron, sobretot de tumors cerebrals.

14/05/2017

​El nou bloc quirúrgic de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron és el primer de l’Estat que disposa d’un equip integrat d’ecògraf digital i neuronavegador per a la realització d’intervencions de neurocirurgia. Els dos equips, de les empreses BKMedical i Brainlab, permeten els cirurgians tenir un control més gran de les intervencions intracranials, ja que poden veure en temps real la seva evolució i comparar-la amb la situació inicial del pacient.

El Servei de Neurocirurgia Vall d’Hebron disposa d’aquesta tecnologia als quiròfans  híbrids (preparats per a realitzar proves radiològiques i d’imatge) del bloc quirúrgic des del passat mes de març. Es podrà utilitzar a la major part de les 1.400 intervencions que els seus professionals realitzen cada any i se’n podran beneficiar un ampli ventall de pacients, sobretot en casos afectats de tumors cerebrals, en els quals eleva el grau de resecció de la massa tumoral i facilita la realització de biòpsies, així com a hemorràgies cerebrals i a malformacions arteriovenoses.
 

Tecnologia punta al servei del pacient

La combinació de l’ecògraf digital (Flex Focus de BKMedical) i el neuronavegador (CURVE de Brainlab) utilitzada a Vall d’Hebron és única a l’Estat, fet que el converteix en centre de referència per a la companyia Brainlab per a la integració d’imatge d’ecografia intraoperatòria. Es tracta d’una integració digital, que permet enviar per xarxa des de l’ecògraf digital al navegador imatges digitals de més qualitat i informació en temps real. Així, els cirurgians poden veure en tot moment l’evolució de la intervenció, comprovar que segueixen la planificació prevista i modificar sobre la marxa les característiques del material, com ara les sondes, que s’utilitza sense necessitat de tornar a calibrar tot l’equip. Tot plegat permet estalviar al pacient proves d’obtenció d’imatge durant la cirurgia així com temps d’estada al quiròfan. A la vegada, s’amplia el marge de seguretat en un tipus d’intervenció d’alta complexitat.

 El sistema permet els professionals comparar imatges en temps real de la lesió i imatges obtingudes abans de l’operació, així com la visualització de dades planificades de forma prèvia, tot sobre la imatge ecogràfica real. També compensa les modificacions que es produeixen dins el crani en el moment d’obrir-lo per iniciar la cirurgia i està preparat per a l’obtenció d’imatge intraoperatòria en 3D.
Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.