Vall d'Hebron imparteix un curs pioner a l’Estat de tècniques avançades d'artroscòpia

L'evolució de les tècniques quirúrgiques no invasives, com l’artroscòpia, està sent molt rellevant. L’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha celebrat un curs en el qual ha mostrat els últims avenços en cirurgia artroscòpica per a quatre articulacions: genoll, espatlla, mà i canell, i peu i turmell.

26/07/2021

El curs ha tingut una durada de quatre dies i s'ha dut a terme a l'Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ha estat dirigit pel Dr. Joan Minguell, cap del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, la Dra. Rosa Busquets, cap de la Unitat de Cirurgia de Peu i Turmell, el Dr. Alex Lluch, cap de la Unitat de Cirurgia de Mà i Canell, i la Dra. Montse García-Portabella, facultativa especialista en cirurgia de l'espatlla.

El curs ha comptat amb la presència de destacats experts en aquesta tècnica quirúrgica poc invasiva. Segons el Dr. Joan Minguell, "es tracta d'un curs pioner a Espanya, ja que s'estudien de manera conjunta aquestes tècniques de cirurgia avançada per a quatre articulacions: genoll, espatlla, mà i canell, i peu i turmell". Com assenyala el Dr. Joan Minguell, “l’artroscòpia és una tècnica quirúrgica mínimament invasiva que permet, fent unes petites incisions, introduir una càmera i el material quirúrgic necessari per fer les reparacions precises. També permet un postoperatori molt més curt i menys complicat que amb altres tècniques”.

Durant els quatre dies que ha durat el curs, cadascun d'ells dedicat a una especialitat, els 50 alumnes que l’han realitzat han tingut l'oportunitat de gaudir d'una part teòrica, que s'ha ofert a l’Àrea de Simulació, i d'una part pràctica, que s'ha dut a terme a la sala Skill Lab. Els i les alumnes han pogut practicar, durant sis hores en cadascun dels cursos, les últimes tècniques de cirurgia artroscòpica.

El Dr. Joan Minguell explica que els beneficis que aporten les cirurgies no invasives les converteixen en un referent per al futur. Per això, l'aposta per la docència que es fa des de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron és tan important. "La docència és un pilar estratègic a l'Hospital. Aquest tipus de tècniques requereixen un entrenament i per això aquest tipus de cursos, en els quals es fa una part teòrica a les sales de simulació, i una altra pràctica, són tan importants", conclou el Dr. Joan Minguell.

Al Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia del Hospital Vall d’Hebron es practiquen cada any unes 500 artroscòpies, de les quals unes 250 són de genoll, unes 200, d'espatlla, unes 50 de canell i unes 20 de peu.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.