Vall d’Hebron, la Universitat de Saragossa, Merck Salud i la Societat Espanyola d’Anatomia Patològica creen la Càtedra Santiago Ramón y Cajal

La càtedra promourà investigació innovadora en el camp de les ciències biomèdiques.

08/04/2022

Aquesta setmana, ha tingut lloc la signatura del conveni per a la creació de la Càtedra Santiago Ramón y Cajal en la que ha participat el Dr. Santiago Ramón y Cajal Agüeras, cap del grup de Patologia Molecular Translacional del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), cap del Servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i nebot besnét del Premi Nobel. En l’acte també han format part María de Valles, directora de Recursos Humans i Jurídic del VHIR, José Antonio Mayoral, rector de la Universitat de Saragossa, i María del Carmen González, presidenta executiva de la Fundació Merck Salud.

La missió principal de la Càtedra Santiago Ramón y Cajal és promoure la recerca més innovadora en ciències biomèdiques. Per això es convocaran beques i ajuts per al desenvolupament de projectes trencadors i puguin suposar canvis de paradigmes científics. La càtedra neix també amb l’objectiu de difondre la vida i l’obra de Santiago Ramón y Cajal i promoure fòrums d’intercanvis d’idees innovadores.

“És un projecte que tindrà gran importància científica i social, i que neix per continuar l’estela de Cajal per dos motius. Per honrar la generositat de Santiago Ramón y Cajal que va donar al seu testament un terç dels seus diners per a premis i projectes de recerca i, per evitar que es repeteixin situacions com la de Cajal, que durant gairebé 20 anys no va obtenir finançament públic. Esperem ajudar a canviar paradigmes científics en biomedicina impulsant la recerca i el desenvolupament de nous enfocaments innovadors de diagnòstic i de tractament”, assegura el Dr. Ramón y Cajal Agüeras.

La càtedra estarà dirigida per Carlos Martín Montañés, catedràtic de Microbiologia de la Universitat de Saragossa, i comptarà amb un Comitè Científic Assessor presidit pel Dr. Santiago Ramón y Cajal i on figuren investigadors de molt alt prestigi nacional i internacional.

Més informació: https://catedracajal.org/

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.