Vall d’Hebron organitza la trobada anual de SIOPEN sobre neuroblastomes

El Dr. Lucas Moreno, cap del Servei d'Oncologia i Hematologia Pediàtriques de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i investigador principal del grup de Recerca Translacional en Càncer en la Infància i l'Adolescència del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), és vicepresident de SIOPEN.

07/10/2021

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha organitzat la Trobada Anual General de la SIOPEN 2021, que ha tingut lloc entre el 6 i el 8 d’octubre a la Universitat Pompeu Fabra i que ha reunit un centenar de professionals experts en neuroblastomes i també ha comptat amb la presència d'associacions de pacients. Especialistes d’Estats Units i Austràlia també han seguit la trobada per via telemàtica. SIOPEN és una associació europea que treballa per facilitar la recerca clínica, translacional i bàsica sobre neuroblastomes en infants i adolescents a Europa i a la resta del món. El Dr. Lucas Moreno, cap del Servei d'Oncologia i Hematologia Pediàtriques de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i investigador principal del grup de Recerca Translacional en Càncer en la Infància i l'Adolescència del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), és vicepresident de SIOPEN.

“Aquesta reunió ha estat una gran oportunitat per treballar en assajos clínics i projectes futurs i en curs, gaudir d’una interacció millorada amb clínics i científics que treballen sobre el terreny a Europa, col·laborar amb joves investigadors i debatre sobre l’estratègia futura de la nostra associació”, explica el Dr. Lucas Moreno. Vall d’Hebron, a través del VHIR, duu a terme diversos estudis sobre el neuroblastoma i ofereix als pacients pediàtrics de l’Hospital amb aquesta patologia participar en assajos clínics en totes les fases (1, 2 i 3). A més, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron està acreditat com a Centre, Unitat o Servei (CSUR) en aquesta malaltia. És a dir, qualsevol pacient pediàtric de l’Estat que necessiti ser tractat d’un neuroblastoma, està acreditat pel Ministeri de Sanitat per fer-ho a Vall d’Hebron.

El Dr. Lucas Moreno ha dedicat la seva carrera al desenvolupament de fàrmacs contra el càncer infantil. El seu principal cap d’interès és el neuroblastoma, una de les formes més agressives de càncer infantil que es desenvolupa a partir de teixit nerviós. Es pot presentar en moltes zones del cos, però la majoria comença a l’abdomen, prop de la medul·la espinal o al tòrax. Els neuroblastomes es poden disseminar als ossos (cara, crani, pelvis, espatlles, braços, cames) i a la medul·la òssia, fetge, ganglis limfàtics, pell i al voltant dels ulls.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.