Vall d'Hebron a primera línia contra la fatiga crònica

El VHIR participa a la primera xarxa europea finançada per l’estudi de la síndrome de fatiga crònica (EUROMENE).
Els dies 11 i 12 de maig es farà la 14 Jornada Anual de la Síndrome de Fatiga Crònica, en què es presentarà l’EUROMENE.

04/05/2016

El Dr. Jesús Castro, coordinador del laboratori de fatiga crònica del grup de Malalties Sistèmiques del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), ha participat en la primera reunió de la Xarxa Europea per a l’Estudi de la Fatiga Crònica (EUROMENE), celebrada el passat 21 d’abril a Brusel·les. El Dr. Castro i el Dr. José Alegre són els representants espanyols en aquesta xarxa integrada per metges i investigadors europeus, en què participen 11 països. El consorci EUROMENE és una nova acció del programa de cooperació europea en ciència i tecnologia (Cost Action), finançat pel programa europeu Horizon 2020. El seu principal objectiu és afrontar els reptes en la recerca derivats del desconeixement de l’etiologia i patogènesi de la fatiga crònica, heterogeneïtat clínica, manca de biomarcadors diagnòstics i limitades opcions de tractament disponibles per aquests pacients.

D’altra banda, els dies 11 i 12 de maig es faran a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, la 14 Jornada Anual de la Síndrome de Fatiga Crònica, en què es presentarà EUROMENE. La jornada comptarà amb especialistes de referència que explicaran temes rellevants a la patogènesi i qualitat de vida dels pacients amb síndrome de fatiga crònica.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.