Vall d’Hebron se suma al Dia Mundial de la Salut Mental Materna

El Programa de Salut Mental Perinatal atén més de 500 dones cada any amb risc de psicopatologia o amb algun trastorn mental previ o que ha debutat durant l’embaràs o el postpart.

04/05/2022

Vall d’Hebron se suma avui a la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental Materna, que vol conscienciar per tal que les dones que presenten malestar o trastorns mentals a causa de l’arribada d’un fill busquin ajuda, pateixin menys i rebin el tractament adequat si s’escau. A través del programa de Salut Mental Perinatal, el Servei de Salut Mental de Vall d'Hebron atén cada any més de 500 dones amb risc de psicopatologia o amb algun trastorn mental previ o que ha debutat durant l’embaràs o el postpart. “Cada cop n’hi ha més homes que també es veuen afectats per problemes de salut mental associats a tenir un fill a causa de la seva major implicació en la seva cura i la disminució de la xarxa de suport familiar, una tendència que s’ha aguditzat durant la pandèmia”, reflexiona la psicòloga Clínica Maria Emilia Dip. 


Al capdavant de l’equip de Salut Mental Perinatal està la Dra. Gemma Parramon, cap de la secció de Salut Mental de Vall d’Hebron, i també en forma part el Dr. Miguel Sandonis, psiquiatra perinatal. L’equip de Salut Mental Perinatal  treballa de forma coordinada amb els obstetres de Vall d’Hebron, amb la Dra. Maia Brik al capdavant, neonatòlegs coordinats per la Dra. Anna Creus i la Dra. Concepcion Céspedes, a més d’infermeres de neonatologia i treballadors socials que encapçalen Elena Sánchez i Cristina Quesada: tots els professionals implicats compten amb formació especialitzada en salut mental perinatal. Dels 145 casos en els quals ha intervingut Treball Social a Alt Risc Obstètric, el 18,62% corresponen a actuacions de l’equip de Salut Mental Perinatal, que ha doblat les seves intervencions respecte a l’any anterior. L’objectiu és incloure l'avaluació i l'atenció a la salut mental en el seguiment de l'embaràs i el postpart per tal de detectar possibles casos i acompanyar les dones en un moment vital tan important com és el naixement d'un nadó. Segons  l’Organització Mundial de la Salud (OMS), el 25% de les embarassades experimenta algun tipus de malestar psíquic significatiu i una de cada cinc mares primerenques presenta algun tipus de trastorn de l'estat d'ànim o d'ansietat durant l’embaràs i el postpart. 
 

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.