Salut en sintonia

Un podcast centrat en el pacient i la ciutadania en el qual els i les professionals assistencials de Vall d'Hebron expliquen amb un caràcter divulgatiu consells de salut i malalties. Els capítols detallen el tractament, el diagnòstic, la prevenció, i dades rellevants i curioses, entre altres apartats, de malalties com la migranya o consells de salut sobre la febre en nens.

Al·lèrgia

L’al·lèrgia és una malaltia del sistema immunitari caracteritzada per una resposta exagerada a factors externs, coneguts com a al·lèrgens, que no són nocius per a la majoria dels individus. Poden ser pòl·lens, aliments, o medicaments, entre d’altres.

17/05/2023

Català

Dra. Paula Galván, Dra. Anna Sala

Esclerosi múltiple

L’esclerosi múltiple és una malaltia crònica que afecta el sistema nerviós central. Es considera una malaltia degenerativa i representa la segona causa de discapacitat neurològica en adults joves d'entre 20 i 40 anys.

16/05/2023

Català

Menopausa

La menopausa és l’etapa d’evolució natural de la dona que es caracteritza per la manca de regla de més d’un any. És el cessament definitiu de la funció ovàrica, però no és ni una malaltia, ni totes les dones pateixen els mateixos símptomes.

15/05/2023

Català

TDAH

El TDAH és un trastorn del neurodesenvolupament, d'origen neurobiològic, que s'inicia en la infància, però pot continuar en l'adolescència i l'edat adulta. Aquests pacients poden tenir dificultats per mantenir l'atenció i ser hiperactius i impulsius.

14/05/2023

Català

Diabetis

La diabetis és una malaltia crònica ocasionada per la dificultat que té l’organisme per fer servir el sucre. Apareix quan el pàncrees no pot produir insulina o bé el cos no en fa un bon ús.

13/05/2023

Català

Migranya

La migranya és un tipus de mal de cap crònic que es caracteritza per episodis repetits de gran intensitat, que poden impedir a la persona desenvolupar les seves activitats diàries. Segons l’OMS és la setena malaltia que produeix més discapacitat.

12/05/2023

Català

Càncer de pell

El càncer de pell és el tipus de càncer més comú. L’exposició al sol és el factor que més predisposa a patir-ne tots els tipus, encara que en el cas del melanoma també hi pot haver una predisposició genètica.

11/05/2023

Català

Anèmia

L’anèmia és la manifestació d’un trastorn en el qual es produeix una reducció de la quantitat de glòbuls vermells en sang. Apareixen símptomes com la sensació de cansament o de debilitat, així com mareig o mal de cap, entre d'altres.

10/05/2023

Català

Ictus

L’ictus és una malaltia causada per una alteració de la circulació de la sang al cervell. Aquesta és deguda al tamponament d’una artèria o al trencament d’un vas sanguini i altera temporal o permanentment les seves funcions.

09/05/2023

Català

Febre en nens

La febre en nens és molt habitual i forma part de la resposta de l’organisme davant una infecció, i és, a més, un dels signes més comuns de malaltia en la infància.

08/05/2023

Català

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.