Al·lergologia

La Unitat Docent d'Al·lergologia està integrada pel Servei d'Al·lergologia de l'Hospital General i el Servei de Pneumologia, Fibrosi Quística i Al·lèrgia Pediàtrica de l'Hospital Infantil. La Unitat compta, a més, amb els serveis d'Immunologia, Medicina Interna, Pneumologia, Urgències, Dermatologia i Otorrinolaringologia.

Places acreditades

3

Grups de recerca
Document

Itinerari formatiu d'Al·lergologia

Contacta amb la unitat docent

Per què fer l'especialitat a la Unitat Docent d'Al·lergologia de Vall d'Hebron?

Perquè la formació que rebràs a la nostra unitat docent és integral i es fonamenta en l'aprenentatge durant la pràctica clínica, les accions formatives troncals i específiques del Servei, incloent-hi eines de formació innovadores en simulació i la investigació. Perquè a més de formar-te com a especialista, contribuïm a la teva formació com a professional amb valors essencials com el respecte, l'empatia, el treball en equip i la companyonia que fan de la nostra unitat un entorn de treball amable, al qual ens ve de gust tornar cada dia.

Aprenentatge durant la pràctica clínica: assistència

La nostra Unitat Docent té un elevat volum assistencial, cosa que permet adquirir competències per al maneig de patologia tan comú com d'alta complexitat i en totes les etapes de la vida (unitat pediàtrica i d'adults).

L'activitat assistencial es realitza a consultes externes, a l'Hospital de Dia d'Al·lergologia i amb les interconsultes.

A les consultes externes s'atenen pacients amb patologia respiratòria al·lèrgica, al·lèrgia alimentària, al·lèrgia a himenòpters, urticària crònica i al·lèrgia a medicaments. A més, comptem amb una consulta monogràfica d'asma greu dins de la Unitat acreditada d'asma greu de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i consultes monogràfiques de mastocitosi i angioedema hereditari (ambdues amb acreditació CSUR), i dermatitis atòpica greu.

A l'Hospital de Dia duem a terme les proves d'exposició controlada a fàrmacs i dessensibilitzacions a quimioteràpics i altres fàrmacs i dessensibilitzacions a aliments. A més, atenem diàriament les interconsultes hospitalàries.

Al laboratori d'immunoal·lèrgia es duen a terme les determinacions d'IgE específica tant a extracte complet com a components (en singleplex o amb microarrays en multiplex). A més, es fan assaigs d'ImmunoCAP inhibició, immunodeteccions i test d'activació de basòfils.

La Unitat està acreditada com a Centre d'Excel·lència per l'Organització Mundial d'Al·lèrgia (World Allergy Organization, WAO), i per la Xarxa Europea Global d'Al·lèrgia i Asma (Global Allergy And Asthma European Network, GA2LEN) a Urticària (UCARE), Angioedema ( ACARE) i Anafilaxia (ANACARE).

Activitats formatives específiques

A més de les activitats formatives transversals que s'ofereixen als residents, la Unitat Docent d'Al·lergologia ofereix activitats formatives específiques de la nostra especialitat, que inclouen el Curs de Diagnòstic Molecular per a residents, el Curs de simulació en angioedema i el Curs de simulació a Al·lèrgia, que s'imparteixen al Centre de Simulació Clínica Avançada.

Afavorim l'assistència dels nostres residents als cursos de formació avalats per EAACI, SEAIC i SCAIC, així com la presentació de comunicacions científiques als congressos anuals de les esmentades societats científiques.

Realitzem una actualització continuada de coneixements mitjançant un programa de sessions monogràfiques, bibliogràfiques i clíniques, que es fan quatre dies a la setmana.

Recerca

Formem part del grup de recerca consolidat en malalties sistèmiques de l'Institut de Recerca Vall d'Hebron (VHIR).

Portem a terme investigació clínica en l'àmbit de l'anafilaxi, l'angioedema hereditari, la mastocitosi, l'al·lèrgia a himenòpters, la urticària crònica, l'al·lèrgia a medicaments i el diagnòstic molecular.

Oferim als nostres residents la possibilitat de realitzar els seus projectes de tesis doctorals amb nosaltres, actualment estem dirigint quatre projectes que culminaran en tesis doctorals l'any vinent.

Facilitem les rotacions externes dels nostres residents de 4t any a centres de reconegut prestigi nacional i internacional, i financem l'examen europeu de coneixements en Al·lergologia.

Innovació

A més de fomentar la participació dels nostres residents en la setmana d'innovació de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, al Servei d'Al·lergologia es desenvolupen seminaris de formació en innovació.

 

Itinerari formatiu transversal comú

R1

Immersió

ABAT: Agents biològics altament transmissibles

Habilitats comunicatives

Investigació

Bioètica

CUSAM I: Habilitats en orientació diagnòstica bàsica

eTEAMS I: Habilitats no tècniques

R2

Biblioteca

CUSAM II

eTEAMS II

R3

eTEAMS III

R4

eTEAMS IV: Curs bàsic d'instructors en simulació clínica

Itinerari formatiu específic

R3

Angioedema basat en simulació

SVA/SVI 

R4

Simulació clínica en al·lèrgia

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.