Al·lergologia

La Unitat Docent d’Al·lergologia la formen professionals d’al·lergologia del Servei de Medicina Interna (Hospital General) i d’Al·lèrgia Pediàtrica, del Servei de Pneumologia, Fibrosi Quística i Al·lèrgia (Hospital Maternoinfantil). L’activitat assistencial de la unitat es divideix en consultes externes, hospital de dia i interconsultes. Hem estat els primers a aplicar el diagnòstic molecular per a les malalties al·lèrgiques complexes a Catalunya i som referents de patologies rares com ara l’angioedema hereditari o la mastocitosi sistèmica.

Places acreditades

3

Grups de recerca
Document

Itinerari formatiu d'Al·lergologia

Contacta amb la unitat docent

La Unitat d’Al·lergologia forma residents des de 1982 i la majoria dels caps de secció d’al·lèrgia de Catalunya han estat formats aquí.

A les consultes externes visitem patologia respiratòria al·lèrgica, amb especial atenció a l’asma, al·lèrgia alimentària complexa, al·lèrgia a himenòpters, urticària crònica, dermatitis atòpica i al·lèrgia a medicaments.

A l’Hospital de Dia duem a terme les proves d’exposició controlada a fàrmacs i les dessensibilitzacions a quimioteràpics i altres fàrmacs. A la unitat pediàtrica fem dessensibilitzacions a aliments. A més, atenem diàriament les interconsultes hospitalàries.

Duem a terme recerca clínica en l’àmbit de l’anafilaxi, l’angioedema hereditari, l’al·lèrgia alimentària i la urticària crònica. Des del punt de vista de la recerca experimental comptem amb la possibilitat de realitzar determinació d’immunoglobulina E i G específica per bioxip, i test d’activació de basòfils. Des de la nostra unitat s’han dirigit cinc tesis doctorals i tots els adjunts de la Unitat són doctors en medicina.

Per què fer l’especialitat a Vall d’Hebron?

  • Perquè som un hospital terciari amb serveis capdavanters. El volum de pacients del centre ofereix un gran potencial docent i d’adquisició d’experiència.
  • Perquè cobrim la majoria d’especialitats i hi tindreu la possibilitat de veure patologia complexa i d’aplicar mètodes diagnòstics i de tractament capdavanters.
  • Perquè la nostra oferta docent s’adapta a la iniciativa i vocació de cada resident, amb opcions des de la més assistencial a la més investigadora.
  • Perquè tindreu la possibilitat de veure patologia complexa i aplicar mètodes diagnòstics i de tractament capdavanters, com ara el tractament amb anticossos monoclonals, l’aplicació de protocols de dessensibilització a fàrmacs o el maneig de l’angioedema hereditari.
  • Perquè tindreu l’oportunitat de presentar comunicacions als congressos estatal i europeu d’al·lèrgia, en les darreres edicions hem rebut premis a la millor comunicació en diverses àrees.
  • Perquè als residents de quart any, els facilitem contactes per poder fer recerca i estades fora. En els darrers anys els nostres residents han fet estades a unitats clíniques d’al·lèrgia a Roma i Montpeller i a centres d’investigació com ara l’Institut Karolinska d’Estocolm, a Suècia. A tots els residents de quart any se’ls ofereix finançar-los l’examen Europeu de Coneixement en Al·lergologia, que fins ara han passat amb èxit el 85 % dels nostres residents.
  • Perquè fareu una actualització continuada de coneixements mitjançant el programa de sessions monogràfiques, bibliogràfiques i clíniques, que es fa quatre dies a la setmana.
  • Perquè la Unitat Docent d’Al·lergologia va ser avaluada el 2010 per la Secció d’Al·lergologia de la Union Européenne des Médecins Spécialistes, i la va acreditar com a Unitat de Formació Especialitzada en Al·lergologia.

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.