Angiologia i cirurgia vascular

L’angiologia i la cirurgia vascular tracten la prevenció, el diagnòstic, el tractament i la recerca en les malalties vasculars. En aquest àmbit, els metges residents apliquen teràpies mèdiques, diagnòstics no invasius a través de la imatge, tractaments quirúrgics directes, endoscòpics i endovasculars en adults i en nens. A la Unitat Docent d’Angiologia i Cirurgia Vascular trobaràs el coneixement i l’experiència necessaris per dur a terme l’especialitat en hospitals de qualsevol nivell on l’especialista ha de tractar els diferents problemes d’aquest àmbit, des dels més senzills fins als més complexos.  

Places acreditades

1

Grups de recerca
Document

Itinerari formatiu d'Angiologia

Contacta amb la unitat docent

La Unitat Docent d’Angiologia i Cirurgia Vascular té una plaça acreditada. Depèn del  Servei d’Angiologia i Cirurgia Vascular; però hi participen els serveis de Cirurgia General, Cardíaca i Toràcica. Fet que garanteix la possibilitat de treballar en equips multidisciplinaris.

L’especialitat es desenvolupa a les consultes externes, l’àrea d’hemodinàmica, la planta d’hospitalització, l’àrea quirúrgica i la Unitat d’Urgències. Tant de Medicina Interna com de Pediatria.

Durant el període de formació, els tutors acompanyen els residents de manera progressiva, i en funció de l’estat de la formació en què es trobin, poden fer diagnòstics preoperatoris, donar indicacions quirúrgiques en operacions i en el postoperatori immediat. A més, de dur a terme les cures postoperatòries a la planta d’hospitalització.

A més, coneixeràs el diagnòstic per la imatge en tots els vessants: ecografia, tomografia computada i l’angioressonància magnètica, entre altres, a més d’aplicar les tècniques més avançades en angiografia i procediments terapèutics endovasculars.

Si vens a fer la residència amb nosaltres, a més, tindràs l’oportunitat de participar activament en l’organització i desenvolupament dels cursos, analitzar els resultats quirúrgics del servei, fer revisions bibliogràfiques i estar al dia de les últimes novetats i aspectes concrets de l’especialitat.

Els residents d’angiologia treballen amb metodologia de recerca científica i són capaços de redactar diferents tipus de publicacions d’aquest àmbit. Entre els seus objectius, han de fer dues publicacions com a primer autor i presentar quatre comunicacions a esdeveniments científics. També és aconsellable que dediquin temps a la seva tesi doctoral, o que la comencin.

Per què has de fer l’especialitat a Vall d’Hebron?

  • Perquè l’assistència global permet a l’especialista vascular oferir als pacients la millor de les teràpies efectives disponibles i fa possible la participació en el diagnòstic, el tractament mèdic i els problemes quirúrgics.           
  • Perquè la labor assistencial dels residents del Servei d’Angiologia i Cirurgia Vascular engloba els pacients adults i pediàtrics.
  • Perquè faràs formació complementària en alguna de les àrees d’interès especial per a l’especialitat i que corresponen a unitats/seccions de l’estructura del servei.
  • Perquè el nivell tècnic engloba aspectes quirúrgics específics i propis de l’especialitat, en tècniques convencionals i endovasculars i, també, en tècniques percutànies i el tractament directe intraoperatori.
  • Perquè els residents reben formació científica i redacten publicacions científiques del servei, comunicacions a congressos de l’especialitat, autonòmics, nacionals i internacionals.  
  • Perquè t’oferim formació continuada, bibliogràfica i organitzem sessions de recerca mensuals, sessions diàries sobre l’activitat assistencial i quirúrgica i una sessió de mortalitat mensual.           
  • Perquè fem els cursos sobre temàtica cerebrovascular i tècniques endovasculars amb repercussió internacional.   
  • Perquè t’oferim l’opció de fer una estada d’un mes a l’estranger en el centre hospitalari que triïs.
  • Perquè apliquem un sistema de seguiment diari amb reunions cada matí al servei. 

Itinerari formatiu transversal comú

R1

Immersió

ABAT: Agents biològics altament transmissibles

Habilitats comunicatives

Investigació

Bioètica

eTEAMS I: Habilitats no tècniques

CUSAM I: Habilitats en orientació diagnòstica bàsica

R2

Biblioteca

eTEAMS II

R3

eTEAMS III

R4

eTEAMS IV: Curs bàsic d'instructors en simulació clínica

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.