Farmàcia hospitalària

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron està acreditat per la formació de tres residents per any a la Unitat Docent de Farmàcia Hospitalària. La Unitat Docent coincideix amb el Servei de Farmàcia.

Places acreditades

3

Grups de recerca
Document

Itinerari formatiu de Farmàcia hospitalària

Contacta amb la unitat docent

La Farmàcia Hospitalària és una especialitat farmacèutica que s’ocupa de servir a la població en les seves necessitats farmacèutiques, a través de la selecció, preparació, adquisició, control, dispensació, informació de medicaments i altres activitats orientades a aconseguir una utilització apropiada, segura i cost-efectiva dels medicaments i productes sanitaris, en benefici dels pacients atesos a l’hospital i el seu àmbit d’influència.

Per què fer l’especialitat a Vall d’Hebron?

  • Perquè adquiriràs criteris i mètodes per a realitzar una adequada selecció de medicaments a l’hospital, tenint en compte la seva eficàcia, seguretat, qualitat i cost.
  • Perquè obtindràs coneixements per gestionar l’adquisició i establir normes per a l’emmagatzematge i conservació dels medicaments seleccionats amb la finalitat de cobrir adequadament les necessitats de l’hospital i assessorar sobre l’adquisició de material sanitari, Veuràs com establim el sistema de dispensació, distribució i utilització de medicaments per fer-lo més segur i efectiu d’acord amb les característiques de l’hospital
  • Perquè participaràs en activitats clíniques, en col·laboració amb la resta de l’equip assistencial, amb la finalitat de que cada pacient rebi el tractament farmacològic adequat i establiràs vies de comunicació farmacèutic-pacient.
  • Perquè participaràs en programes de nutrició artificial, farmacocinètica clínica i farmacovigilància.
  • Perquè tindràs una porta oberta a la recerca i assaigs clínics en informació i utilització de medicaments, farmacotècnia, farmacocinètica clínica, nutrició artificial, farmacovigilància, i en general, totes aquelles àrees que contribueixen a una utilització racional dels medicaments.

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.