Medicina física i rehabilitació

La residència en Medicina Física i Rehabilitació permet adquirir experiència en la pràctica clínica de la medicina de rehabilitació, que és on es contemplen totes les àrees de competència de l’especialitat. Des de l’àmbit ortopèdic, neurològic, de lesions de medul·la, de rehabilitació infantil, d’amputacions, de limfoedema, de sòl pelvià o de foniatria, fins a rehabilitació respiratòria i de base comunitària, àlgies vertebrals cremats.

Places acreditades

4

Document

Itinerari formatiu de Medicina física i rehabilitació

Contacta amb la unitat docent

Som un centre actiu en la recerca i comptem amb un gran nombre de publicacions alhora que participem a diversos programes nacionals o internacionals, a més d’haver rebut premis a diferents congressos de l’especialitat. 

El programa docent de medicina física i de rehabilitació inclou aspectes clau per a la recerca, com ara la formació en epidemiologia clínica i la metodologia de la investigació clínica. A més, els nostres residents fan cursos de suficiència investigadora per a la seva pràctica. 

Per què fer l’especialitat a Vall d’Hebron? 

 • Perquè al Servei de Rehabilitació de l’Hospital de Traumatologia i Rehabilitació tenim 30 llits que ens permeten fer rotacions per programes de rehabilitació i així fer una gestió altament especialitzada i de rehabilitació integral.
 • Perquè atendràs pacients amb malalties neurodegeneratives i, concretament, els pacients espàstics adults.
 • Perquè assistiràs a les consultes interdisciplinàries relacionades amb malalties neurodegeneratives, entre les quals hi ha la Unitat d’Ictus, Neurortopèdia i Malalties Neuromusculars.
 • Perquè participaràs activament en l’equip i en les reunions de l’equip assistencial.
 • Perquè som un dels set hospitals de l’Estat acreditats pel Ministeri de Sanitat (acreditació CSUR) per atendre atàxies i paraplegies hereditàries.
 • Perquè tractaràs pacients amb lesions medul·lars traumàtiques i no traumàtiques en adults i infants i les complicacions que se’n deriven.
 • Perquè oferim rotació dels residents per tractar pacients amb amputacions i formació en la seva atenció continuada al programa d’hospitalització aguda preprotèsica i de rehabilitació de l’entrenament d’aquesta.
 • Perquè participaràs en tots els aspectes de la rehabilitació de ferides, gestió del dolor i anàlisi de l’evolució i prescripció de pròtesi.
 • Perquè treballaràs en la col·locació i fabricació de pròtesis.
 • Perquè treballaràs tant a l’hospital com a l’ambulatori en tot l’espectre del múscul esquelètic de patologies agudes i cròniques i síndromes de dolor.
 • Perquè valoraràs i tractaràs pacients en edat infantil i adulta amb patologia cardíaca i respiratòria crònica als qui aplicaràs fisioteràpia respiratòria i entrenament a l’esforç.
 • Perquè fem possible la participació activa en el programa de rehabilitadors de trasplantament pulmonar i cardíac infantil.
 • Perquè tenim un gabinet d’ergometria respiratòria per fer espirometries i proves d’esforç cardiopulmonars per a la prescripció de programes d’entrenament de qualitat.
 • Perquè treballaràs en conjunt amb neuropediatres i cirurgians ortopèdics infantils en la rehabilitació de pacients amb lesions cerebrals, paràlisi cerebral, espina bífida, escoliosi i displàsia de malucs, entre d’altres.
 • Perquè treballaràs totes les patologies logopèdiques i de foniatria que afecten la deglució i la comunicació com l’afàsia, disàrtria, disfonia, paràlisi laríngia, disfèmia, implant coclear, disfàgia, retard en la parla i trastorn del llenguatge, disglòssia, seqüeles de lesions neurològiques i hipoacúsia.
 • Perquè seràs un integrant de l’equip de la rehabilitació de la comunicació i la deglució amb tècniques com ara l’audiometria clínica, l’estroboscòpia laríngia, la fibroendoscòpia de la deglució (FEES) o la videofluoroscòpia.  
 • Perquè  facilitem l’assistència a congressos i participem a les Jornades d’actualització en pròtesi i ortesi, així com al curs bianual de rehabilitació i medicina basada en l’evidència  o els cursos de programes d’exercici de la patologia de l’aparell locomotor i d’electroteràpia.

Itinerari formatiu transversal comú

R1

Immersió

ABAT: Agents biològics altament transmissibles

Habilitats comunicatives

Investigació

Bioètica

CUSAM I: Habilitats en orientació diagnòstica bàsica

eTEAMS I: Habilitats no tècniques

R2

Biblioteca

eTEAMS II

CUSAM II

R3

eTEAMS III

R4

eTEAMS IV: Curs bàsic d'instructors en simulació clínica

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.