Microbiologia i parasitologia

L’equip de Microbiologia i parasitologia està format per un equip de professionals, la majoria professors universitaris, amb un alt nivell d'excel·lència, compromesos amb la qualitat i la innovació, i amb capacitat per estar a l'avantguarda diagnòstica i ser referents en aspectes rellevants de la microbiologia clínica. Si et formes a la nostra unitat docent, tindràs l’oportunitat de treballar en uns laboratoris clínics capdavanters a l’Estat, tant pel volum de mostres amb què treballem com per la tecnologia d’última generació que utilitzem. 

Places acreditades

2

Grups de recerca
Document

Itinerari formatiu de Microbiologia

Contacta amb la unitat docent

La Unitat de Microbiologia està formada pel Servei de Microbiologia, amb la participació dels Serveis de Pediatria, Cures Intensives, Patologia infecciosa i Atenció Primària

Durant la rotació per la unitat docent els residents roten per diferents àrees, com ara les unitats d’Urocultius, Infeccions Genitals, Hemocultius, Coprocultius Parasitologia, Epidemiologia, Micobacteris, Serologia, Microbiologia Ambiental i Alimentària i  Virologia.

Pel que fa a l’activitat assistencial, treballarà amb pacients amb VIH i amb malalties infeccioses, pediàtriques i de l’adult, i amb diferents serveis de l’Hospital, per exemple Medicina Intensiva de l’Hospital General o el Servei de Malalties Infeccioses Pediàtriques, i també d’atenció primària.

Ens centrem en els aspectes microbiològics de les malalties infeccioses, amb l’objectiu de millorar la salut dels pacients. La recerca en el nostre àmbit se centra en: epidemiologia i resistència als antimicrobians, malalties de transmissió sexual, virus respiratoris, infecció vírica i fúngica en malalts immunodeprimits, fibrosi quística, toxiinfeccions alimentàries, tuberculosi i salut internacional.

Per què fer l’especialitat a Vall d’Hebron?

 • Perquè formem part de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, que és el principal hospital terciari de Catalunya.
 • Perquè a part del vessant assistencial, amb 600.000 determinacions anuals, impartim docència de microbiologia a la unitat docent de la Universitat Autònoma de Barcelona en els graus de Medicina i Biomedicina, i participem activament en diferents màsters universitaris.
 • Perquè actuem com a laboratori de referència en diferents àmbits de la microbiologia, com l'estudi de brots comunitaris de toxiinfeccions alimentàries a Catalunya (Agència de Salut Pública de Catalunya) i som laboratori supranacional de referència de l'OMS en tuberculosi des de l'any 1994.
 • Perquè en l'àmbit de la recerca centrem la nostra activitat en l'estudi dels aspectes microbiològics de les malalties infeccioses, ja que l'objectiu final és millorar la salut dels pacients. Per aconseguir aquest objectiu el nostre grup de recerca desenvolupa una sèrie de projectes que s'engloben dins de les línies següents:
  • Epidemiologia i resistència als antimicrobians
  • Malalties de transmissió sexual
  • Virus respiratoris
  • Infecció vírica i fúngica en el malalt immunodeprimit
  • Fibrosi quística
  • Toxiinfeccions alimentàries
  • Tuberculosi
  • Salut internacional

Itinerari formatiu transversal comú

R1

Immersió

ABAT: Agents biològics altament transmissibles

Habilitats comunicatives

Investigació

Bioètica

R2

Biblioteca

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.