Neurofisiologia clínica

La Unitat Docent de Neurofisiologia Clínica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron està formada pel Servei de Neurofisiologia Clínica, amb la participació dels serveis de Neurologia, Pediatria, Neurocirurgia, Medicina Intensiva, Psiquiatria i Medicina Interna.

Places acreditades

4

Grups de recerca
Document

Itinerari formatiu de Neurofisiologia clínica

Contacta amb la unitat docent

Els residents porten a terme formació genèrica i específica durant el primer any. Pel que fa a la formació bàsica sobre neurofisiologia, els metges rotaran a les unitats de Neurologia i Neuropediatria. A més, compten amb la possibilitat de fer rotacions opcionals a Medicina Intensiva, Neurocirurgia, Oftalmologia, Otorrinolaringologia, Rehabilitació i Psiquiatria.

Durant aquest període, els residents també treballen a Consultes Externes tant a Neurologia com a Consultes Externes de Neuropediatria, a més, de participar a planta.

D’altra banda, els residents adquireixen domini en els processos clínics d’electroencefalografia tant d’infantil com per a adults, polisomnografia, electromiografia i potencials evocats.

El tercer any els metges focalitzen la seva feia en l’electromiografia i fan una rotació per completar la seva formació en alguna de les unitats prèvies, això també ho faran en l’últim any de la seva formació.

Les guàrdies del servei es faran a Neurologia, però els residents també col·laboraran amb la Unitat de la Son. Durant la resta de la formació es realitzaran guàrdies de l’especialitat sota supervisió de metges especialistes en coma i mort cerebral, muntatge i registres de polisomnografia de son i monitoritzacions.

 

Per què fer l'especialitat a Vall d'Hebron?

  • Perquè  tenim un gran volum de pacients i tractem les patologies més diverses al centre amb més capacitat de Catalunya i un dels més grans de l’Estat.
  • Perquè disposem d’una Unitat Multidisciplinària de Patologia de la Son.
  • Perquè integrem a la nostra feina les àrees de Patologia Pediàtrica i la Unitat de Cures Intensives Neonatals.
  • Perquè ens comprometem amb la docència de qualitat i oferim guàrdies de l’especialitat per adquirir competències en decisions terapèutiques urgents, exploracions polisomnogràfiques especials, monitoritzacions intraoperatòries o d’epilèpsia de llarga duració.
  • Perquè l’experiència i la dedicació ala patologia neuromuscular i l'electromiografia ens ha permès ser-ne un referent.
  • Perquè, a més, som referent en el tractament de lesions medul·lars, pacients neurocrítics, epilèpsia i electroencefalografia, potencials evocats i monitorització intraoperatòria.

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.