Oncologia radioteràpica

El Servei d'Oncologia Radioteràpica destaca per la seva tasca assistencial en oncologia pediàtrica i radiocirurgia, així com per la seva participació en múltiples assaigs clínics oncològics. Per aquest motiu, rebem residents de tot l'Estat que fan rotacions en les nostres unitats especifiques i visites de metges especialistes d’arreu del món que volen aprendre les tècniques més avançades. Tenim una gran trajectòria en la formació continuada de residents i molts dels que han passat per aquí ocupen ara llocs de responsabilitat en hospitals internacionals.

Places acreditades

1

Grups de recerca
Document

Itinerari formatiu d'Oncologia Radioteràpica

Contacta amb la unitat docent

La Unitat Docent d'Oncologia Radioteràpica està formada pel Servei d'Oncologia Radioteràpica, amb la participació dels Serveis d'Hematologia, Medicina Interna, Oncologia Mèdica, Radiologia, Radiofísica, la Unitat d'Urgències i Cures Pal·liatives. A Oncologia Radioteràpica assistim els pacients de l'Hospital i de l’àrea sanitària d'influència de Vall d’Hebron; però també d'altres parts del territori nacional, ja que som el centre de referència per a diverses patologies complexes.

Oferim un programa formatiu en oncologia radioteràpica que inclou l’aprenentatge en recerca, mitjançant la participació en comitès multidisciplinaris que analitzen diferents patologies i generen hipòtesis per a treballs de recerca futurs. Des de la incorporació dels residents, s’integren en una línia de recerca, acompanyats per un metge adjunt. 

Formem part del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) i participem activament en diversos grups de recerca nacionals i internacionals, com ara la European Organisation for Research and Treatment of Cancer (EORTC), la International Society o Paediatric Oncology (SIOP) o el Grupo de Investigación Clínica en Oncología Radioterápica (GICOR).

Per què fer l'especialitat a Vall d'Hebron?

  • Perquè la nostra oferta formativa és de les millors, gràcies al marc inigualable on es produeix. Durant la formació, tindràs l'oportunitat de rotar per serveis líders de l'Hospital com Oncologia Mèdica, líder en investigació translacional i d'assajos clínics, Medicina Interna, o Radiodiagnòstic.
  • Perquè durant la formació pots participar en tractaments d'alta complexitat, com la radiocirurgia, la radioteràpia amb intensitat modulada, la radiocirurgia extracranial, els tractaments guiats per la imatge, la irradiació corporal total o tractaments combinats amb fàrmacs d'última generació que difícilment es poden veure en altres centres del país.
  • Perquè és un dels serveis amb major volum d'assistència a Catalunya, el que et permetrà adquirir experiència en diferents àrees de coneixement.
  • Perquè disposem de la tecnologia més avançada per a donar resposta a tractaments amb un elevat grau de complexitat. Som el centre català on es realitzen més tractaments amb radioteràpia d'intensitat modulada per patologia genitourinària, tumors de cap i coll i neoplàsies de mama. Hem integrat de manera habitual la tecnologia avançada, com la radiocirurgia extracranial per al càncer de pulmó o per als tractaments amb molt alta capacitat de conformació i velocitat d'administració, com el RapidArc.
  • Perquè som pioners a establir diverses comissions de control intern i el desenvolupament de protocols propis per a tractaments controlats amb imatge guiada, una mostra de la nostra vocació per la qualitat i seguretat assistencial.
  • Perquè som un grup jove i dinàmic que forma part de diverses societats científiques nacionals i internacionals, i que participa activament en tasques d'investigació i de docència.
  • Perquè, en paral·lel, podràs adquirir els coneixements oncològics bàsics del Màster Internacional en Oncologia Radioteràpica, curs en línia acreditat per la Universitat Francisco de Vitòria.
  • Perquè tindràs l'opció, en l'últim any de residència, de fer una rotació externa en un hospital estranger per aprofundir coneixements. És l'oportunitat de conèixer el funcionament d'un gran centre oncològic europeu o nord-americà en una situació oncològica específica.

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.