Radiofarmàcia

El nucli de la Unitat Docent el forma la Unitat de Radiofarmàcia, amb la participació dels Serveis de Medicina Nuclear, Farmàcia, Laboratoris i Unitat de Radioprotecció.

Places acreditades

1

Grups de recerca
Document

Itinerari formatiu en Radiofarmàcia

Contacta amb la unitat docent

Els radiofàrmacs en Medicina Nuclear s'utilitzen com a líquids de contrast que s'injecten al pacient per via intravenosa i permeten observar l'interior de l'organisme d'una manera no invasiva. D'aquesta manera, s'obté la imatge molecular de l'organisme o patologia que es pretén estudiar. Així, la Radiofarmàcia és l’especialitat sanitària que s’ocupa de l'estudi dels aspectes físics, farmacèutics, químics, bioquímics i biològics dels radiofàrmacs. 

Per què fer l'especialitat a Vall d'Hebron?

  • Perquè després de la residència podràs establir criteris i desenvolupar procediments per a realitzar una adequada selecció de radiofàrmacs, en funció de la seva eficàcia, seguretat, qualitat i cost.
  • Perquè gestionaràs l’adquisició i establiràs normes per l’emmagatzematge i conservació dels radiofàrmacs amb l’objectiu de cobrir adequadament les necessitats de la Unitat de Radiofarmàcia.
  • Perquè adquiriràs els coneixements necessaris per a elaborar i establir els procediments necessaris per a la correcta preparació extemporània dels radiofàrmacs i per al seu control de qualitat.
  • Perquè et formaràs en dosimetria, dispensació, distribució i utilització dels radiofàrmacs d’acord amb les característiques del centre sanitari.
  • Perquè sabràs aplicar les normes de bona pràctica radiofarmacèutica i coneixeràs la legislació vigent sobre protecció radiològica.
  • Perquè impulsaràs, coordinaràs i participaràs en programes que facilitin un major coneixement dels radiofàrmacs.
  • Perquè duràs a terme activitats docents i investigadores en àrees relacionades amb la teva activitat professional.
  • Perquè participaràs en els programes de farmacovigilància.

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.