ECOSIM: Formació en ecografia

L'ecografia clínica és una eina fonamental en la pràctica clínica, ja que aporta informació d'elevat valor pel diagnòstic i tractament del pacient.

Actualment, no hi ha una formació reglada que capaciti els residents en formació per a la realització d'aquesta tècnica, fet que suposa una formació heterogènia en funció dels recursos docents de cada servei.

La creació d'un itinerari formatiu en ecografia clínica, incloent-hi la simulació, facilita l'adquisició d'habilitats i coneixements de manera més ràpida i segura.

Dirigit a:

Residents

La formació teòrica es realitza en línia, amb càpsules prèviament gravades pels docents. El contingut teòric s’estructura en les següents àrees temàtiques:

  • Principis bàsics d’ecografia
  • Mòdul abdominal
  • Mòdul pulmó
  • Mòdul vascular
  • Protocols ecogràfics

La formació pràctica es fa en dos blocs de quinze alumnes repartits en tres estacions. El contingut pràctic dels tallers i escenaris s’inicia amb un breu repàs de la teoria i a continuació s’organitzen els grups. En els diferents dies es fan pràctiques amb equips d’ecografia, amb el simulador Vimedix 2.0 i també es duen a terme casos clínics interactius en pacients reals.  

Posteriorment, els participants fan pràctiques lliures amb el simulador.

Al final del programa es realitza un examen pràctic amb el simulador per a comprovar els coneixements adquirits. 

Objectiu

Capacitar els residents de segon any en l’adquisició de coneixements teòrics i habilitats pràctiques necessàries per poder aplicar-los en la seva futura pràctica professional. D'aquesta manera, es garanteix una homogeneïtat en la formació dels residents i s'acredita una formació bàsica en ecografia un cop finalitzada la residència.

Comparteix-lo

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.