Simulacres de nen greu a urgències pediàtriques

L’atenció al nen potencialment greu és una part de l’activitat assistencial al servei d’urgències pediàtriques i la seva detecció, diagnòstic i tractament de manera ràpida i eficaç millora el pronòstic dels pacients.

El treball en equip entre tots els participants i el coneixement de l’entorn i el material disponible és necessari per a una correcta atenció inicial del nen greu.

Dirigit a:

Residents i infermeres

El curs consta d’un primer bloc de contingut teòric on es tracten els continguts de treball en equip, aspectes generals en urgències pediàtriques (contínuum AEPED) i els protocols de les principals patologies d’urgències pediàtriques. 

A continuació, en el bloc pràctic es treballen 18 casos clínics que reflecteixen les principals patologies en un servei d’urgències pediàtriques a través de simuladors.

Cada resident de pediatria fa quatre simulacions durant la seva rotació per la unitat d’urgències pediàtriques.

Objectiu

El programa té com a objectius potenciar el treball en equip, promoure la comunicació efectiva, adquirir habilitats en el reconeixement i tractament del nen greu (TEP i metòdica ABCDE), familiaritzar-se amb l’entorn i el material i els recursos científics disponibles i conèixer els algoritmes de les principals patologies ateses a la unitat d’urgències pediàtriques.

Comparteix-lo

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.