Taller de punció lumbar

La punció lumbar és un procediment habitual a Pediatria, en qualsevol rang d’edat (nounat, lactant, nen i adolescent) tant diagnòstic com terapèutic de diferents patologies: infeccioses, metabòliques, immunitàries, hemato-oncològiques…

Aquest programa permet als residents de Pediatria practicar en simuladors els procediments invasius abans d’executar-los en els pacients. 

Dirigit a:

Residents

Després d’un bloc de contingut teòric sobre material necessari, indicacions, tècnica, cures postpunció i interpretació de resultats que els alumnes revisen de forma individual, es procedeix a la part pràctica que consta d’una sessió interactiva de repàs del check-list de punció lumbar amb revisió del contingut teòric. 

Així mateix, es duu a terme un taller amb maniquí específic de punció lumbar que permet practicar la tècnica en decúbit lateral i sedestació en un ambient controlat similar al de la pràctica assistencial. 

Objectiu

Permetre als residents de pediatria la pràctica en simuladors de procediments invasius.

Comparteix-lo

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.