Dr. Fernando Clau Terré

Institucions

Hospital Traumatologia, Rehabilitació i Cremats

Anestesiologia, Reanimació i Tractament del dolor

Metge/ssa

Sóc metge adjunt del servei d'Anestèsia, Reanimació i Dolor. Desenvolupament la meva activitat a l'àrea de Traumatologia. Participo activament en la formació en ecocardiografia per a aquells especialistes no cardiòlegs, essent coordinador del curs anual d'ecocardiografia avançada que organitza el Gabient d'Imatge Cardíaca de Vall d'Hebron. Sóc part del steering committee i expertise committee del grup de treball d'ecocardiografia al pacient crític de la Societat Europea de Medicina Intensiva (ESCIM) que treballa per implantar una formació reglada i avançada en ecografia dins dels pacients crítics.

Currículum

Vaig estudiar Medicina a Saragossa i m'hi vaig especialitzar en Medicina Intensiva, a més vaig realitzar una estada al Johns Hopkins Hospital a través d'una beca FISS, on vaig anar a conèixer els dispositius de suport cardíac en el pacient postoperat, prenent contacte per primera vegada amb l'ecocardiografia al pacient crític. Vaig començar a treballar a l'UCI General de la Vall d'Hebron i la Unitat de Postoperatori Cardíac que em va permetre acabar la meva tesi doctoral sobre els efectes clínics i bioquímics de la circulació extracorpòria (Cum Laude) així com formar-me en ecocardiografia al Gabinet d'Imatge Cardíaca d'aquest hospital acreditat per l'ESICM i l'EACTA.

Actualment, treballo al Servei d'Anestèsia, Reanimació i Dolor després de realitzar per segona vegada el MIR, ia l'àrea de Trauma puc desenvolupar el meu especial interès en l'ecografia i la monitorització hemodinàmica del pacient crític i a quiròfan. Sempre he sentit un interès especial per la monitorització hemodinàmica i la perfusió perifèrica, per valorar de manera precisa l'aportació d'oxigen als teixits. He gaudit de durant aquest temps de l’evolució i el desenvolupament de la tecnologia per proporcionar-nos el màxim d’informació.

Col·laboro des de fa temps, amb el Grup de Treball Cardiològic de la SEMICYUC i el grup de Fluidoteràpia, Hemoderivats i Transfusió de la SEDAR, en tasques de recerca i docència.
També participo com a faculty en cursos de formació sobre monitorització hemodinàmica que organitza l'ESAIC i l'ESICM, ia més coordino el Curs d'Ecocardiografia per a Anestèsia, UCI i Urgències que organitza el Gabinet d'Imatge Cardíaca d'aquest hospital, essent el curs degà d'Espanya i únic reconegut a nivell europeu per acreditar-se.
Sóc part del steering committee i expertise committee del grup de treball d'ecocardiografia al pacient crític de la Societat Europea de Medicina Intensiva (ESCIM) que treballa per implantar una formació reglada i avançada en ecografia dins dels pacients crítics.
Fernando Clau Terré

Institucions

Hospital Traumatologia, Rehabilitació i Cremats

Anestesiologia, Reanimació i Tractament del dolor

Metge/ssa

Vall Hebron Institut de Recerca

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.