Dra. Lada Murcia Rosero

Institucions

Sóc gestora de projectes en l'àmbit de la investigació clínica en malaltia hepàtica per fetge gras, una patologia cada cop més comuna i associada a la diabetis i l'obesitat. La curiositat m’ha portat a participar en múltiples estudis i projectes d’investigació internacionals liderats per acadèmics de diferents especialitats.

Currículum

El 2020 em vaig incorporar al grup de malalties hepàtiques per tal de gestionar la participació del grup en el projecte EU-PEARL que busca revolucionar la forma en què es duen a terme els assajos clínics posant al pacient en el centre del disseny i la presa de decisions. Des d’aleshores he col·laborat en múltiples projectes propis i europeus (LITMUS, LIVERSCREEN) dedicats a identificar pacients amb fetge gras en risc de desenvolupar cirrosi, així com entendre millor la història natural d’aquesta patologia o validar nous biomarcadors que ens ajudin en el diagnòstic i recerca.
Soc biòloga de formació, amb màster en investigació translacional en biomedicina (2014) i màster en monitorització d’assajos clínics (2021). Entre 2014 i 2019 vaig desenvolupar la meva tesi doctoral a l’institut d’investigació biomèdica de Barcelona avaluant noves teràpies dirigides que exploten les debilitats intrínseques dels tumors amb mutacions en l’oncogen RAS.
El 2017 juntament amb dues companyes vam fundar l’associació noies al lab que proposa tallers per apropar la ciència a nens i nenes amb una perspectiva de gènere i que ha rebut diversos premis i reconeixements.
Lada Murcia Rosero

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.