Dra. M. Elena Élez Fernández

Institucions

Vall Hebron Institut d'Oncologia

Investigador

Elena Élez és metgessa adjunta del Servei de Tumors Gastrointestinals del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Actualment també és Investigadora Principal del Grup de Tumors Gastrointestinals i Endocrins del VHIO, encapçalat per Josep Tabernero, director de VHIO.

Currículum

La Dra. Elena Élez es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Lleida (UdL) el 2002. Va cursar la seva especialització com oncòloga mèdica a l’Institut Català d’Oncologia (ICO), a l’Hospital Universitari de Bellvitge, i va completar la seva formació cursant un màster en Oncologia Molecular al Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques (CNIO). L'any 2015 completa els seus estudis de doctorat amb unes salificacions Cum Laude amb la tesi doctoral: “Càncer colorectal metastàtic refractari, paper dels fàrmacs que intervenen a la via de MET i integrines”.


Des de l’any 2007, exerceix el seu treball com especialista a oncologia mèdica a la unitat de tumors digestius liderada pel Dr. Josep Tabernero al “Vall d'Hebron Instute of Oncology” (VHIO), en concret al camp de càncer de còlon i, així mateix, forma part de la unitat de teràpia molecular. La seva carrera professional es basa principalment a la investigació clínica, essent en si mateix el centre. La Dra. Élez és investigadora principal de nombrosos estudis clínics de Fase I, II i III tants nacionals com internacionals. El seu principal focus d’investigació clínica és al camp dels fàrmacs que interfereixen la via de les MAP-quinases, en concret al càncer colorectal BRAF mutat, liderant estudis clínics amb noves molècules que actuen sobre aquestes vies de senyalització. La Dra. Elez és membre de grups cooperatius com TTD i pertany a altres societats científiques com ASCO, ESMO, SEOM i AACR.

Ha participat en diversos simpòsiums Internacionales sobre càncer i noves teràpies, i ha publicat articles de gran impacte principalment sobre càncer colorectal, a publicacions científiques com “The New England Journal of Medicine”, “Nature Medicine”, “Clincial Cancer Research o Journal of Clinical Oncology” entre altres.

Grups de recerca

M. Elena Élez Fernández

Institucions

Vall Hebron Institut d'Oncologia

Investigador

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.