Sra. Maria Elisabet Monterde Ochoa

Institucions

Hospital General

Psiquiatria

Sóc Educadora Social i Treballadora Social especialitzada en drogodependències i Patologia dual, amb dotze anys d'experiència laboral en l'àmbit. Des de fa més de deu anys formant part de l'equip de l'Hospital Vall d'Hebron. Concretament ens trobem al CAS Vall d'Hebron, on gestionem amb altres professionals de l'equip multidisciplinari el programa suprasectorial de Reducció de Danys (REDAN) i venopunció assistida.

Currículum

Diplomada en Educació Social i Treball Social entre el 2005 i el 2009 per l'EUTSES Ramon Llull. També Graduada Superior en Integració Social del 2003 al 2005. A partir de l'any 2004 comença la meva carrera professional i laboral a diferents sectors de l'àmbit social, com protecció a la infància o dones en situació de vulnerabilitat social, però és en l'àmbit de les drogodependències on m'especialitzo a través de l'experiència laboral i la formació continuada en diferents àrees d'intervenció específiques d'aquest àmbit. Estic formada en entrevista motivacional per la GETEM.

El meu interès en l'àmbit de les addiccions i la Patologia dual sempre ha estat present en els inicis de la meva carrera professional. De fet, ja durant l'any 2005 començo a col·laborar en la realització de xerrades a escoles sobre Reducció de riscos en el consum de drogues. L'any 2008 realitzo les pràctiques de tercer curs de Treball Social als pisos terapèutics de l'Associació Social Forma 21 on acabo treballant en 2010 com a Treballadora Social. Durant els anys 2009 i 2010 treballo per a l'Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), primer com a Educadora Social al Centre de Reducció de danys Sala Baluard i després com a Treballadora Social al CAS de Sarrià. Durant aquesta època treballo simultàniament a diferents serveis d'aquestes dues Associacions.

És en juny de 2010 quan començo la meva tasca al CAS Vall d'Hebron com Educadora Social. Principalment desenvolupada al Programa de Reducció de danys (REDAN) que està integrat al centre i consta dels següents serveis: Espai de venopunció assistida, espai de "Calor i cafè", Programa d'Intercanvi de Xeringues (PIX) i servei de dutxes i rober. Duem a terme projectes i activitats de caràcter educatiu, social i comunitari. Aquest programa està destinat principalment a persones en consum actiu de drogues que necessiten atenció social i sanitària donada la seva situació de fragilitat i exclusió social.

Les Educadores Socials formem part de la Unitat de Treball Social. Som part de l'equip multidisciplinari del CAS Vall d’Hebron i intervenim en diferents dels seus programes i propostes, de la mateixa manera que realitzem tasques de docència i investigació. Participem en diferents jornades i congressos com, per exemple, els organitzats per la Societat Espanyola de Patologia Dual (SEPD). 
Maria Elisabet Monterde Ochoa

Institucions

Hospital General

Psiquiatria

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.