Dra. Maria Salvadó

Institucions

Hospital General

Neurologia

Treballo al Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i a l’Institut de Recerca Vall d’Hebron des de 2012. Prèviament, em vaig formar com a metge resident especialista en neurologia entre 2008 i 2012 al mateix centre.

Currículum

La meva tasca assistencial com a neuròloga se centra en el diagnòstic i el tractament de les malalties neuromusculars i rares a la Unitat de Malalties Neuromusculars i Rares de l'Hospital Vall d'Hebron i com a investigadora al grup de recerca en malalties del Sistema Nerviós Perifèric del VHIR, dirigit actualment pel Dr. Juntas-Morales. 

Les meves principals línies de recerca es basen en la identificació de nous biomarcadors i determinants genètics a les formes familiars i esporàdiques d'esclerosi lateral amiotròfica (ELA), miastènia gravis autoimmune (MG) i miopaties i neuropaties de base genètica. 

També sóc una de les professionals de la Xarxa Europea per a Malalties Neuromusculars i rares (EURO-NMD ERN) i de la Xarxa Europea per malalties neurològiques rares (ERN-RND), de les quals és membre l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. 

Sóc coautora de més de 20 articles en revistes científiques i el febrer de 2020, vaig obtenir el títol de Doctora en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona per la tesi titulada "Estudi dels factors genètics que influeixen a les formes familiars i esporàdiques de miastènia gravis autoinmune" (Teseo, TDX). El 2013, vaig ser guardonada amb el Scientific Poster Award al International Symposium for ALS (MNDA). 

Sóc co-investigadora de diversos projectes de recerca i assaigs clínics, incloent-hi beques FIS (Fondo de Investigación Sanitarias) i MINECO (Ministerio de Economía y Competitividad). Aquestes beques es destinen a l'estudi de malalties neurològiques rares com l'ELA, la miastènia gravis, la polineuropatia amiloide familiar (malaltia de Corino-Andrade), les malalties mitocondrials i la polirradiculoneuropatia inflamatòria desmielinitzant crònica (CIDP).

Grups de recerca

Maria Salvadó

Institucions

Hospital General

Neurologia

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a postdoctoral

Sistema nerviós perifèric

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.