Dra. María Teresa Higueras Sanz

Institucions

Hospital Infantil i Hospital de la Dona

Ecografia Ginecològica

Metge/ssa

Sóc especialista en Obstetrícia i Ginecologia i responsable de la unitat d'Ecografia Obstètrica. Hi donem assistència a les gestants de baix risc controlades en els centres d'atenció primària de la nostra àrea sanitària, a les gestants de risc controlades al nostre servei, i a les gestants derivades d'altres centres que necessiten alguna exploració específica. El meu principal interès és el coneixement i estudi del fetus i de l'entorn en què es desenvolupa mitjançant la tècnica de l'ecografia. Pertanyo al grup de recerca de Medicina Materno-Fetal de la Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) i a la Unitat Multidisciplinària de Placenta Acreta (UMPA) de la Vall d'Hebron. A més sóc professora clínica associada al grau de Medicina de la UAB a l'assignatura d'Obstetrícia i Ginecologia

Currículum

La llicenciatura de Medicina i Cirurgia la vaig fer a la Universitat de Saragossa on també vaig obtenir el grau de Doctor. Vaig realitzar la formació especialitzada en Obstetrícia i Ginecologia a l'Hospital Clínic Universitari San Cecilio de Granada i, gràcies a l'obtenció d'una beca de Formació del Personal Investigador (FPI) de la Diputació General d'Aragó i posteriorment una beca postdoctoral "Fleming" del Ministeri d'Educació i Ciència (MEC), vaig tenir l'oportunitat de completar la meva formació en el Harris Birthright Research Center for Fetal Medicine de Londres durant dos anys i mig sota la supervisió del Professor Kypros Nicolaides.

Incorporada a l'Hospital Vall d'Hebron des de l'any 2001 a la unitat d'Ecografia Obstètrica, treballo fonamentalment donant suport ecogràfic a les gestacions d'alt risc i col·laborant en els treballs que han estat publicats en les diferents unitats del nostre servei: Prematuritat, Insuficiència placentària, Diagnòstic prenatal i Medicina Fetal entre d'altres. Estic especialment interessada en noves tecnologies que es poden utilitzar per aplicar en el camp de l'ecografia obstètrica com la impressió 3D, els models de simulació i la intel·ligència artificial.

Des de la meva incorporació, col·laboro com a docent en els diversos cursos de formació en Medicina Materno-Fetal, i codirigint des de l'any 2006 el curs anual d'ecografia obstètrica-ginecològica bàsica organitzats pel servei d'Obstetrícia de l'Hospital Vall d'Hebron. Sóc la coordinadora des de l'any 2006 del Comitè de Defectes Congènits i Medicina Fetal, comitè interdisciplinari que es reuneix un cop per setmana per comentar i estudiar els casos més significatius de patologia fetal i materno-fetal.
María Teresa Higueras Sanz

Institucions

Hospital Infantil i Hospital de la Dona

Ecografia Ginecològica

Metge/ssa

Vall Hebron Institut de Recerca

Medicina materna i fetal

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.