Dra. Montserrat Munill Ferrer

Institucions

Hospital Infantil i Hospital de la Dona

Cirurgia Maxil·lofacial Pediàtrica

Cap d'Unitat

Sóc metge adjunt del Servei de Cirurgia Maxil·lofacial de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. Actualment, sóc cap de la Unitat de Cirurgia Maxil·lofacial pediàtrica de l'Hospital Infantil.

Currículum

He realitzat la formació Universitària a la Universitat Autònoma de Barcelona (1983-1989) i l'especialitat en Cirurgia Oral i Maxil·lofacial a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron (1990-1994). Des de l'any 2000 sóc llicenciada en Odontologia per la Universitat de Barcelona.

Sóc metge adjunt del Servei de Cirurgia Maxil·lofacial de l'Hospital Vall d'Hebron des de l'any 1996, i des de l'any 2014 sóc cap de la Unitat de Cirurgia maxil·lofacial pediàtrica de l'hospital.

He estat professora associada a la Unitat d'Anatomia de la Facultat de Medicina, Departament de Ciències Morfològiques, Universitat Autònoma de Barcelona (1996- 2014).

He estat tutor de residents de Cirurgia Maxil·lofacial, a l'Hospital Vall d'Hebron (2008- 2012), i sóc professora associada clínica de Cirurgia maxil·lofacial a l'HUVH  (Universitat Autònoma de Barcelona).

Els meus interessos al llarg d'aquests anys han sigut: 

- l'oncologia de cap i coll, i la seva cirurgia reconstructiva, 

- la patologia obstructiva de glàndules salivals amb la implementació de la Sialendoscòpia, de la qual hem estat pioners al país, i 

- la patologia malformativa infantil, a destacar la fissura llavi-palatina i les malformacions craniofacials.

 Els últims anys he desenvolupat la meva tasca a la Unitat de cirurgia maxil·lofacial pediàtrica de l'hospital. El meu principal objectiu és estructurar, consolidar i avançar en l'atenció de la patologia malformativa craniofacial i de la fissura llavi-palatina. 

Un objectiu paral·lel és el desenvolupament i implementació de l'atenció odontològica terciària per als pacients amb patologia de base greu els quals no poden ser atesos fora de l'estructura hospitalària, i el desenvolupament i implementació de l'atenció ortopèdica/ortodòntica terciària, necessària per al correcte tractament de la patologia malformativa craniofacial i de fissura llavi-palatina.

Sóc integrant del Comitè de Fissura llavi-palatina i del Comitè de Malformacions craniofacials, i participo en altres comitès de l'hospital. Sóc membre de la Comissió de Malalties minoritàries.

Som part de la Xarxa Europea de Referència de Malformacions craniofacials (ERN CRANIO) i de COST (European Cooperation in Science and Technology) Action CA16234_ European Cleft and Craniofacial Initiative for Equality in Care (2017-2021).

Formo part de la junta de la Sociedad Española de Fisuras Faciales (SOCEFF), de la qual sóc vicepresidenta.

Des de la Unitat, mantenim relació amb associacions de pacients, entre les quals destaca l'Associació de Fissurats de Catalunya (FÍCAT).

Participo, en cooperació internacional, a l'ONG Operation Smile i, des de la unitat, hem iniciat col·laboració amb l'ONG Smile Train. L'objectiu de les dues ONG és el tractament integral del nen amb Fissura llavi-palatina. 

Al llarg d'aquests anys he participat i coordinat l'organització de diversos cursos: tant en Sialendoscòpia com en patologia malformativa infantil (Ortopèdia funcional maxil·lar i modelatge nasoalveolar del pacient fissurat, Cirurgia craniofacial, i Insuficiència velofaríngia del pacient fissurat).

Pertanyo al grup de recerca del VHIR CIBBIM-Nanomedicine. Noves Tecnologies i Microcirurgia Craniofacial.
Montserrat Munill Ferrer

Institucions

Hospital Infantil i Hospital de la Dona

Cirurgia Maxil·lofacial Pediàtrica

Cap d'Unitat

Vall Hebron Institut de Recerca

Noves tecnologies i microcirurgia craniofacial

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.