Dr. Ramón Charco Torra

Institucions

Hospital General

Cirurgia Hepatobiliopancreàtica i Trasplantaments

Sóc el Cap del Servei Cirurgia hepato-bilio-pancreàtica i Trasplantaments i el Cap de la Unitat de Trasplantament Hepàtic Adult i Pediàtric de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron. Després de la meva formació MIR en Cirurgia General i Digestiva a l'Hospital de Bellvitge, la meva carrera professional s'ha desenvolupat a l'Hospital Clínic i a l'Hospital Vall d’Hebron en l'àrea de coneixement de la Cirurgia Hepato-bilio-pancreàtica i el Trasplantament d'Òrgans Sòlids.

Currículum

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona en 1982. Formació MIR en Cirurgia General i Digestiva a l'Hospital de Bellvitge (1984 -1988). Especialista en Cirurgia General i Digestiva l'any 1988. Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 1996.

El Dr. Ramón Charco Torra ha desenvolupat la seva trajectòria professional fonamentalment en l'àmbit de la Cirurgia Hepatobiliar i el Trasplantament de Fetge. Ha realitzat ampliació dels seus estudis en centres de prestigi mundial en l'àrea de la Cirurgia Hepatobiliar i Trasplantament com el Presbyterian Hospital de la Universitat de Pittsburgh, USA, Nebraska Medical Center, USA, Hospitals de les Universitats de Tòquio i Kyoto al Japó, en el Seoul National University; Hospital de Korea i en el Liver Transplantation Center of Kaohsiung Chang Gun Memorial Hospita a Taiwan.

L'any 2011 li va ser concedit el “European Board of Transplantation Surgery. Honorary Diploma” de la European Union of Medical Specialists (UEMS), per la seva experiència i trajectòria en el trasplantament d'òrgans abdominals.

Experiència Professional
Cirurgia Hepatobiliar.
• Cirurgià de la Unitat de Cirurgia Hepàtica i Trasplantament Hepàtic dirigida pel Prof. Carlos Margarit a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona des de l'any 1988 al 2002.
• Cirurgià de l'equip de Trasplantament Pulmonar de l'Hospital Vall d’Hebron des de 1990 a 1991
• Consultor de Cirurgia Hepàtica i Trasplantament a l'Hospital Clínic de Barcelona des de l'any 2002 al 2007.
• En l'actualitat és Cap de Servei de Cirurgia Hepato-*Bilio-Pancreàtica i Trasplantaments, i Cap de la Unitat de Trasplantament Hepàtic Adult i Pediàtric de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron, Barcelona des de 2007.

El Dr. Ramón Charco Torra és membre de les següents societats científiques: The Transplantation Society (TTS), European Society for Organ Transplantation (ESOT), Associació Espanyola de Cirurgians (AEC), Societat Espanyola de Trasplantaments (SET), Societat Catalana de Trasplantament (SCT), Societat Espanyola de Trasplantament Hepàtic (SETH) i Societat Catalana de Cirurgia.

És autor de més de 160 articles en revistes especialitzades (index medicus –uns altres ) i ha participat com a ponent en múltiples congressos i cursos nacionals i internacionals. A més, ha dirigit nombrosos projectes de recerca clínica i tesis doctorals.

Ha col·laborat com a expert en projectes europeus per al desenvolupament del trasplantament hepàtic en països d'Europa de l'Est.
Ramón Charco Torra

Institucions

Hospital General

Cirurgia Hepatobiliopancreàtica i Trasplantaments

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.