Nou Edifici d'Atenció Ambulatòria Vall d'Hebron

Procurarà una atenció més integral i donarà resposta a les necessitats actuals i futures dels pacients

El nou Edifici d’Atenció Ambulatòria Vall d’Hebron agruparà pràcticament tots els serveis ambulatoris i allotjarà un total de 250 consultes, cent gabinets, cent places d’Hospital de Dia, unitats de farmàcia ambulatòria i una àrea de rehabilitació, a més dels espais de suport en deu plantes.

Descripció del projecte

El projecte del nou Edifici d’Atenció Ambulatòria Vall d’Hebron és una construcció de deu plantes i 46.210 m2 sobre rasant que s’aixecarà a l’altra banda de la Ronda de Dalt, just davant de l’Hospital General. La construcció es preveu que s’iniciï al 2024 i que estigui acabat el 2026. Està dissenyat pels arquitectes Diego Nakamatsu i Lluís Morán, amb experiència prèvia en instal·lacions sanitàries.

Concentrarà pràcticament tots els serveis ambulatoris, excepte els pediàtrics, i allotjarà 250 consultes, cent gabinets, cent places d’Hospital de Dia, unitats de suport al diagnòstic i al tractament, unitats de farmàcia ambulatòria i una àrea de rehabilitació, a més dels espais de suport com espais administratius, d’informàtica i de treball per a professionals.

Les consultes es distribuiran al voltant de grans vestíbuls i cadascuna d’elles disposarà d’un back office, un espai multidisciplinari pensat per facilitar l’accés directe a la consulta de professionals de diferents especialitats. D’aquesta forma seran els professionals qui es desplacin i no serà necessari que el pacient ho faci. Les noves consultes estan orientades a facilitar un canvi de model assistencial, dirigit a promoure que els pacients que necessiten un abordatge multidisciplinari per part de diferents equips sanitaris puguin ser atesos en una mateixa jornada situant d’aquesta forma al pacient en el centre.

Les mesures de producció i d’estalvi d’energia aplicades a l’edifici segueixen el model d’arquitectura conscient, respectuosa, sostenible i verda. En aquesta línia, l’edifici es construirà amb elements industrialitzats i prefabricats amb un sistema de lames verticals a les façanes per aconseguir protecció i filtre solar. També està prevista la instal·lació de plaques solars, així com la introducció d’elements tecnològics per a poder fer la traçabilitat dels pacients a mode virtual i robotitzar la distribució logística.

 

 

El nou Vall d’Hebron

El nou Edifici d’Atenció Ambulatòria forma part del nou Vall d’Hebron, una transformació molt ambiciosa que suposa un canvi organitzacional i competencial dels i les professionals i també implica intensificar la col·laboració amb l’atenció primària i les institucions presents en l’àrea de referència territorial. Suposarà un gran repte traslladar l’activitat ambulatòria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, que cada any mobilitza un milió de visites, a les noves consultes.

Un cop el nou edifici estigui en funcionament, l’Hospital concentrarà recursos per a l’hospitalització i l’activitat quirúrgica i mantindrà la part més complexa de les unitats de diagnòstic i laboratori. Només l’Hospital Infantil preservarà la pràctica totalitat de les consultes actuals, recentment renovades.

 

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.