Smart Campus

Per al Campus, “smart” vol dir projectar millores urbanístiques en l’entorn, per fer-lo més amable i accessible, alhora que promoure la renovació tecnològica. També vol dir facilitar l’experiència a les persones, ja sigui incorporant noves tecnologies en la relació amb els pacients, com ara aplicacions per a mòbils, o treballant per una gestió intel·ligent dels processos professionals. 

L’entorn i l’experiència que oferim a les persones que passen pel Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus són clau, per això cal anivellar-ho a l’excel·lència assistencial i de recerca. L’objectiu és construir un Smart Campus per millorar la qualitat i l’experiència dels pacients i professionals que s’hi relacionen, amb l’ús de recursos urbanístics i de sostenibilitat, i tecnologia per millorar l’experiència de serveis i satisfer les necessitats de les persones.

Descripció del projecte

El Campus promou la millora de l’experiència i els serveis per a la ciutadania i els professionals, amb actuacions que permetin abordar les mancances més urgents en el nostre entorn, amb criteris de sostenibilitat. En aquest sentit, el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus està desenvolupant projectes per esdevenir un campus més amable, accessible i “smart”.

Treballem perquè el Campus estigui a l'altura del referent assistencial nacional i internacional que som. Cal que l’entorn ens acompanyi, que projecti cap a les noves necessitats de futur i ens prepari per als nous reptes de la sanitat pública dels pròxims 20 anys.

L’entorn

Afecta el servei i l’experiència dels pacients. Per això, el nou model d’Smart Campus en què es treballa garanteix l'ecosostenibilitat i obertura a la ciutadania. Canviant el pla d’arquitectura general de tot el Campus, establint un pla d’arquitectura amb edificis singulars que simbolitzin la medicina del futur, obrint-nos al barri.

Construïm un Campus per a les persones, potenciant zones verdes i aprofitant els recursos naturals. Limitant la circulació de cotxes i ordenant la dels vehicles autoritzats, així com una circulació òptima de les mercaderies.

Tot això s’està projectant en el context del nou edifici VHIR, que inclou una reordenació i revalorització dels edificis al Campus, per avaluar-los i aplicar-hi mesures en la línia de la sostenibilitat, amb accions adreçades a l’eficiència i l’estalvi energètics, el manteniment constant i la reducció dels costos de gestió.

“Smartcare”

Vall d’Hebron incorpora activament la tecnologia mòbil en la relació amb els pacients i professionals, com a eina per millorar l’atenció mèdica, la recerca, la docència, la relació amb els pacients i, en definitiva, contribuir a la millora del sistema de salut pública.

En aquest sentit, l’aplicació del Campus, Vall d’Hebron, és un projecte iniciat per posar la salut a l’abast de la ciutadania. Facilita l’accés i l’estada al Campus, amb informació útil sobre aspectes logístics com ara horaris, mapa i contacte; divulga notícies, activitats i altres informacions d’interès del Campus, i incorpora una àrea privada per al pacient. 

Aquesta àrea privada, que anomenem “El meu Vall d’Hebron”, permetrà al pacient fer un seguiment del seu historial de visites, intervencions, proves, etc., i convidar altres persones per compartir aquesta informació. La primera funcionalitat que incorpora “El meu Vall d’Hebron” és el seguiment de les intervencions quirúrgiques.

També per la millora de la comunicació i el coneixement dels professionals, el Campus ha desenvolupat l’aplicació Som Vall d’Hebron, i és “partner” en el desenvolupament d’altres aplicacions amb l’objectiu de facilitar la relació i l’experiència dels pacients i la ciutadania.

Gestió intel·ligent dels processos

“Smart” també és fer servir tecnologies i nous mètodes per accelerar i optimitzar els processos. Des de la connexió de les instal·lacions, que en permeti una gestió més intel·ligent, fins a l’organització dels processos de treball (relació entre professionals, lideratges, treball col·laboratiu al núvol, ús de dades massives, plataformes de gestió global).

Treballem perquè el Campus estigui a l’alçada del referent assistencial nacional i internacional que som.

Col·laboradors del projecte

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.