Codi
HG9

Cirurgia General i Digestiva

Al Servei de Cirurgia General i Digestiva donem assistència als pacients que necessiten tractament quirúrgic. L’equip professional es divideix en subespecialitats, per tenir un elevat grau de coneixement en les diferents àrees. Aquesta especialització, juntament amb la recerca, és clau per oferir el millor servei i seguir sent referents estatals i,  en alguns casos, europeus, en el tractament de les diferents malalties.

El servei de Cirurgia General i Digestiva compta amb l'acreditació
Autoria: Vall d'Hebron
Data de creació: 17.12.2021, 10:03
Data de modificació: 30.12.2021, 13:42
Comparteix-lo
T'ha resultat útil?

Cirurgia general i aparell digestiu

El nucli d'aquesta unitat docent el formen el Servei de Cirurgia General i Digestiva, amb la participació dels Serveis d'Anestèsia, Radiodiagnòstic, Cirurgia Toràcica i Cirurgia Vascular.

Places acreditades

4

Especialitats relacionades
Grups de recerca

Itinerari formatiu de Cirurgia general i aparell digestiu

Per què fer l'especialitat a Vall d'Hebron?

  • Perquè som un hospital terciari amb serveis capdavanters. El volum de pacients del centre ofereixen un gran potencial docent i d’adquisició d’experiència.
  • Perquè cobrim la majoria d’especialitats i tindreu la possibilitat de veure patologia complexa i d’aplicar mètodes diagnòstics i de tractaments capdavanters.
  • Perquè la nostra oferta docent s’adapta a la iniciativa i vocació de cada resident, amb opcions des de les més assistencial a la més investigadora.

Urologia

La Unitat Docent d'Urologia la forma el mateix Servei d'Urologia de Vall d'Hebron amb la participació d'altres especialitats, com ara Cirurgia General, Nefrologia, Medicina Intensiva o Urologia Pediàtrica.

Places acreditades

2

Especialitats relacionades
Grups de recerca

Itinerari de formació en Urologia

La urologia s'ocupa de l'estudi, diagnòstic i tractament de les afeccions medicoquirúrgiques de l'aparell urinari i retroperitoneu d'ambdós sexos. Així com de l'aparell genital masculí, en totes les edats, que pugui presentar malalties congènites, traumàtiques, metabòliques, obstructives i oncològiques.

Per què fer l'especialitat a Vall d'Hebron?

  • Perquè som un hospital terciari amb serveis capdavanters. El volum de pacients del centre ofereixen un gran potencial docent i d’adquisició d’experiència.
  • Perquè cobrim la majoria d’especialitats i tindreu la possibilitat de veure patologia complexa i d’aplicar mètodes diagnòstics i de tractaments capdavanters.
  • Perquè la nostra oferta docent s’adapta a la iniciativa i vocació de cada resident, amb opcions des de les més assistencial a la més investigadora.

Bloc Quirúrgic

En 10.000 metres quadrats s’ubiquen 19 quiròfans dissenyats per fer les operacions d’alta complexitat. En funcionament des de finals de 2016, aquest projecte s’emmarca en els objectius d’adequació progressiva d’espais. 

Per al pacient, aquesta tecnologia implica que es podran fer intervencions menys agressives, que facilitaran el postoperatori i, per tant, escurçaran el temps d’ingrés al centre.

Descripció del projecte

El Bloc Quirúrgic, inaugurat el mes de setembre de 2016, representa un salt tecnològic i de qualitat, tant per als pacients, perquè està centrat en la reducció del temps d’intervenció i de postoperatori, com per als professionals, perquè incorpora noves tècniques quirúrgiques i fa més precisa la seva feina. A més, té una clara orientació a la sostenibilitat i l’eficiència energètica. Les noves instal·lacions, la tecnologia puntera i el canvi de gestió per processos permeten dur a terme noves tècniques quirúrgiques, millorar la seguretat del pacient i la feina dels professionals.

Els quiròfans incorporen navegadors de neurocirurgia, sistemes d’imatge en 3D, ecografia integrada i el nou robot Da Vinci Xi. Amb aquesta incorporació, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron és el primer de l’Estat a tenir dos quiròfans equipats amb la tecnologia robòtica Da Vinci® per al seu ús clínic. A més, disposa de dos quiròfans híbrids. És a dir, incorporen uns arcs quirúrgics de raigs X per poder veure en directe el resultat de la intervenció, pensats per a cirurgia vascular i neurocirurgia.

El disseny dels quiròfans s’optimitza en espai i temps. Entre altres millores, podem configurar el quiròfan segons el tipus d’intervenció i, en pocs segons, tot s’ajusta a la posició predeterminada. Tots els aparells necessaris i punts de connexió pengen del sostre mitjançant un sistema de torretes electròniques, fet que permet que l’espai sigui més accessible i més fàcil de preparar per a l’operació següent. Alhora, permet una gestió energètica més sostenible.

Al Bloc Quirúrgic de l’Hospital General hi treballa un total de 700 professionals, amb l’objectiu de mantenir i millorar la xifra de prop de 8.000 operacions anuals només en aquesta àrea.

Com a aliats per assolir aquests propòsits, els professionals disposen d’un seguit de millores en els processos de treball que venen donats per aquestes noves instal·lacions i la incorporació de tecnologia. Per exemple, per facilitar la distribució del material, fem servir un armari robotitzat de 1.000 m2, que distribueix tot el material necessari per a cada intervenció.

A banda dels quiròfans, el Bloc inclou dues sales per a l’atenció del pacient abans i després que se sotmeti a una intervenció. La Unitat de Recuperació Pre i Post Anestèsica (URPA) pretén optimitzar l’ús de l’àrea quirúrgica, ja que fins ara s’adormia i es despertava el pacient al quiròfan. A més, a l'URPA hi treballa el personal d’Anestesiologia i el d’Infermeria, i està orientat clarament a una atenció més bona i més segura del pacient.

El nou Bloc Quirúrgic de l’Hospital General, així com la seva gestió organitzativa, s’ha desenvolupat amb la participació d’un equip multidisciplinari format per professionals de tots els àmbits. Un exemple de participació i treball en equip, en què s’han recollit veus per desenvolupar projectes assistencials centrats en la innovació i la millora de la gestió clínica. Aquest projecte ha representat una inversió de 21 milions d’euros en construcció i 16 milions més en equipament.

 

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vhebron.net, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.