Webinar IRISCAT- Dra. Clara Prats "Models, índexs i eines per a l'anàlisi i control de la pandèmia de Covid-19"

 
  Activitat Online —
07/10/2020
07/10/2020 -- De 16:00h a 17:30h
Organitza :
Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR)
Modalitat: Presencial
Comparteix-lo:

Dra. Clara Prats, Investigadora del grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos de la UPC, i responsable de models computacionals al Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge de l'Institut de Recerca en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP)

"Models, índexs i eines per a l'anàlisi i control de la pandèmia de Covid-19"

La pandèmia de la Covid19 ha posat de manifest la utilitat dels models matemàtics com a eina necessària per fer prediccions, assajar escenaris i planificar les mesures de control, així com per contribuir a una millor comprensió de la dinàmica epidemiològica de la malaltia. A més a més, la necessitat d’un monitoratge diari de la pandèmia ha requerit del desenvolupament d’índexs i eines per a l’anàlisi de les dades i caracterització de la situació epidèmica en cada moment. Tant els models com els índexs i eines s’han hagut d’anar adaptant a les diverses etapes de l’epidèmia per tal de donar resposta a les necessitats més importants i immediates de cada fase.

Breu CV: Clara Prats, llicenciada en Física per la Universitat de Barcelona i doctora en Física Aplicada i Simulació en Ciències per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Actualment és professora agregada de la UPC. Investigadora del grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos de la UPC, i responsable de models computacionals al Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge de l’Institut de Recerca en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP). La seva línia de recerca se centra en l’ús de la modelització computacional per a l’estudi de malalties infeccioses, principalment la tuberculosi, però també la malària, la malaltia del Chagas i, els últims mesos, la Covid-19.

Ja està disponible l’enllaç per apuntar-s’hi.

Inscriu-t'hi

La inscripció és gratuïta

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.